ЦСКА 1948 с минимален успех над Ботев Пловдив

21:12
ЦСКА 1948 с минимален успех над Ботев Пловдив

ЦСКА 1948 надигра Ботев Пловдив и заслужено стигна до успех с 1:0 в двубой от 13-ия кръг на efbet Лига. Капитанът на "червените" Ивайло Чочев отбеляза победния гол в 86-ата минута.

Домакините бяха по-активни почти през цялата среща и направиха куп пропуски пред вратата на "канарчетата". Веднъж гредата спря столичния тим, а попадение на Кяртансон през второто полувреме беше отменено.

Победата е втора поредна за ЦСКА 1948, а отборът се изкачи до 6-ото място във временното класиране с актив от 21 точки. Ботев (Пд) остава на 12-ата позиция с 12 пункта.

Домакините започнаха двубоя по-активно и още в 5-ата минута бяха близо до това да открият резултата. Гурища центрира към наказателното поле, където Ивайло Чочев бе оставен непокрит, но ударът му с глава срещна десния страничен стълб. 

Три по-късно Георги Русев се оказа в подобна ситуация, но и неговият опит не се увенча с успех. Малко след това и Емил Ценов стреля неточно.

В средата на първото полувреме Елитон се извиси над всички при корнер, но и защитникът не намери целта. Секунди по-късно изстрел на Вутов премина встрани от лявата греда.

В 26-ата минута Даниел Наумов беше принуден да се намесва. Антоан Бароан стреля от далечно разстояние, но стражът на ЦСКА 1948 внимаваше и изби в ъглов удар.

Постепенно "канарчетата" погледнаха по-смело към вратата на "червените", но така и не успяха да създадат нова опасност до почивката. В добавеното време на първата част Ивайло Чочев получи страхотно подаване в наказателното поле, но изстрелът му от движение не беше качествен.

В 54-ата минута Антоан Бароан се оказа сам около точката за дузпа след заучено изпълнение на корнер, но ударът му бе блокиран. 60 секунди по-късно, като по чудо, Ивайло Чочев не откри резултата. Капитанът на столичани отново се озова на отлична позиция в пеналтерията на Ботев (Пд), но и този път от чиста позиция не намери целта.

Малко след като измина час игра от началото на срещата Педриньо стреля от фал, но топката попадна в обсега на Даниел Кайзер, който внимаваше и се намеси. В 67-ата минута стражът на гостите отрази и изстрел на Чочев от пряк свободен удар.

В 75-ата Емил Ценов засече центриране на Георги Русев, но халфът на "червените" прати кълбото над вратата. В следващата атака ЦСКА 1948 стигна до гол чрез Кяртансон, но попадението беше отменено заради засада.

7 минути преди края на редовното време Ивайло Чочев се отчете с нов пропуск пред вратата, пазена от Кайзер. В 86-ата все пак логичното се случи и "червените" поведоха. За пореден път Чочев се оказа непокрит след статично положение и капитанът на домакините изпрати топката неспасяемо в мрежата на "канарчетата".


ЦСКА 1948 1:0 БОТЕВ ПЛОВДИВ

1:0 Ивайло Чочев 86'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация