Министър Нейков би отбой: Всъщност, не искам лиценза на ЦСКА да се отнема!

17:50
Министър Нейков би отбой: Всъщност, не искам лиценза на ЦСКА да се отнема!
Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков пожела да направи уточнение по случай днешните информации, че е поискал БФС да отнеме лиценза на ПФК ЦСКА АД, като заяви чрез писмо до медиите, че не е призовавал за отнемането на лиценза на "червените".

Уточнението от спортното министерство гласи: "Във връзка с проведената днес от 11:00 часа пресконференция в МФВС и непосредствено след това публикуваните в интернет информации, че "Министерството на физическото възпитание и спорта иска БФС да отнеме лиценза на ЦСКА", бихме искали да внесем следното уточнение: Точните думи на министър Свилен Нейков са: "Относно футболен клуб ЦСКА. До момента не сме получили средствата, водим преговори с г-н Борисов. Взехме решение, по което вече е създадена искова молба до Софийски градски съд от Министерство на физическото възпитание и спорта с изходящ номер 06-00-6 от 2009 г. този месец, в която министерството дава на Софийски градски съд възможността да вземе решение относно футболния клуб. От друга страна ние изпращаме сигнална записка до Българския футболен съюз относно становище и решение за движението на футболния клуб оттук нататък. Тоест, да излязат с предложение. Ние им казваме, че те имат съответните задължения към нас, че до този момент нямаме постъпления от тяхна страна. Чакаме от тях становище, тъй като Министерството на физическото възпитание и спорта няма право да отнема лицензи на футболни клубове. Това има право да направи Футболният съюз. Така че в тази връзка ние изпращаме писмо до футболния съюз да ни дадат становище по този въпрос.” Видно е от гореизложеното, че никъде в изказването на министър Нейков няма призив или покана към БФС да отнеме лиценза на ПФК ЦСКА ЕАД.

Напротив, министър Нейков направи уточнение, че компетентен орган да се произнесе относно казуса с лиценза на ПФК ЦСКА ЕАД, е само БФС. Министърът на физическото възпитание и спорта по никакъв начин не се намесва в дейността на БФС и не оказва натиск. Но счита за свое задължение, като представител на държавата, да сезира БФС относно публичните задължения от страна ПФК ЦСКА ЕАД и очаква компетентно становище по казуса. Действията, които МФВС би предприело пред съда, са свързани само и единствено с неизпълнени договорни задължения от страна на ПФК ЦСКА ЕАД спрямо министерството, за които са давани няколко пъти отсрочки".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

AviMC
10.11.2009 18:27

Тоя балък защо не спре да споменава думата "лиценз" ?!? Явно човечеца не е запознат с исканията си и възможностите. *lol*