Дойде моментът за дербито между "червени" и "сини"

07:36
Дойде моментът за дербито между "червени" и "сини"

ЦСКА София и Левски се изправят един срещу друг в дербито на 13-ия кръг на efbet Лига. Сблъсъкът на Националния стадион е от 14:45 часа и ще бъде ръководен от Радослав Гидженов.

Двата отбора влизат в срещата, съответно от трета и пета позиция в класирането. "Червените" изпревариха днешния си съперник в миналия кръг, когато записаха успех срещу Локо Пд (2:0), а тимът на Николай Костов загуби от Лудогорец (0:1). И все пак, когато стане време за този мач, формата рядко има значение.

Символичните домакини се намират в страхотнo настроение и серия от 5 поредни победи. В този период футболистите на Нестор Ел Маестро отбелязаха 11 гола и допуснаха само един. С осемте си инкасирани попадения от началото на сезона защитата на ЦСКА се нарежда на първо място.

Левски също се представя на добро ниво в последно време. Въпреки че отстъпи на "орлите" преди седмица, отборът, воден от Костов, е сред претендентите за шампионската титла и ще опита да затвърди тези свои амбиции срещу един от основните си конкуренти. Гостите в днешния двубой ще искат максимално бързо да се върнат на победния път, но задачата им няма да бъде лесна, тъй като ще срещнат добре организирания отбор на Ел Маестро.

Сръбският треньор с британско гражданство промени изцяло облика на "червените", а резултатите вече са налице. Тимът започна да практикува атакуващ футбол, което определено се харесва на привържениците. ЦСКА - София ще иска да пренесе доброто си представяне и в дербито с Левски, за да запише шести последователен успех.

През седмицата двама основни футболисти преподписаха със "сините" - Патрик-Габриел Галчев и Кристиан Димитров. Именно с последния е свързана една от промените, които се очаква да направи Николай Костов. Централният защитник пропусна мача с Лудогорец заради вирусно заболяване, но по всяка вероятност днес ще се завърне сред титулярите. Така той отново ще застане рамо до рамо с Хосе Кордоба, с когото заформиха добро партньорство. По този начин Левски остава без никакви кадрови проблеми, като изключим трайно контузения Билал Бари.

В другия лагер също има поводи за радост. Преди 2 дни стана ясно, че най-после клубът е получил разрешително за реконструкция на "Армията" и мечтата на "червена" България да има нов и модерен стадион изглежда по-близо.

Марселино Кареасо, който беше заменен принудително на "Лаута", както и Браян Кордоба, който пък пропусна последните две срещи на ЦСКА - София, са напълно възстановени и Ел Маестро ще може да разчита на тях. Намиращият се в страхотна форма - Майкъл Естрада, също ще бъде готов за дербито, но не е ясно дали наставникът ще заложи на него от първата минута.

Предстоящият сблъсък ще бъде по-специален за Густаво Бусато и Андриан Краев. Вратарят ще запише своя мач №161 с червения екип и ще излезе еднолично в списъка, докато за капитана на Левски това ще бъде юбилеен 100-тен двубой със синята фланелка.

През миналия сезон двата тима си размениха по една победа с 2:0 и веднъж завършиха наравно 0:0.


ЦСКА - ЛЕВСКИ

Вероятни състави:

ЦСКА: Бусато, Шакич, Петров, Кордоба, Турицов, Юга, Хайнц, Кареасо, Линдсет, Назон, Кареасо;

ЛЕВСКИ: Андреев, Петрис, Димитров, Кордоба, Цунами, Дарлан, Роналдо, Фадига, Краев, Уелтон, Джемили;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация