Мирослав Клозе: За мен над всичко беше футболът в чистата му форма

08:22
Мирослав Клозе: За мен над всичко беше футболът в чистата му форма

Бившият германски национал Мирослав Клозе не е привърженик на съвременния футбол. Легендарният нападател, който прекрати кариерата си през 2016 година, не харесва посоката, в която се развива най-популярната игра.

"Днес младите мислят за други неща. Когато аз бях дете, ме интересуваше само да тренирам любимия си спорт и да постигна нещо в него. В Лацио и в националния отбор след всяка тренировка сядах във вана с вода, за да избегна контузии. Но младите отказваха. Те не доумяваха и защо след тренировка събирах топките. Питаха ме кой ме кара да го правя, а аз им отговарях нещо пречи ли им да помогнат на 60-годишния човек, който отгговаря за това", сподели Клозе.

Някъде тогава си казах: "Стоп! Футболът, който познавам, вече не съществува. Днешните млади футболисти се интересуват на първо място от автомобилите, договорите със спонсори и как изглеждат бутонките им. Чак след това идва самият футбол. За тях имиджът е най-важното. А за мен над всичко беше футболът в чистата му форма", добави рекордьорът за най-много голове на световни първенства.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация