Резултатно реми между Марсилия и Брайтън на "Велодром"

08:18
Резултатно реми между Марсилия и Брайтън на "Велодром"

Отборите на Марсилия и Брайтън не излъчиха победител в срещата помежду си от втория кръг в група "В" на Лига Европа. Мачът на "Велодром" завърши при резултат 2:2. Домакините поведоха през първото полувреме с попадения на Шансел Мбемба в 19-ата и Жордан Верету в 20-ата минута. Гостите обаче показаха характер и през втората част се добраха до точката с голове на Паскал Грос в 55-ата и Жоао Педро в 88-ата минута.

Марсилия нанесе двоен удар по съперника си в рамките на две минути в средата на първото полувреме. Първо в 19-ата минута Жонатан Клаус центрира по земя отдясно и намери непокрит Шансел Мбемба около точката на дузпата, а той от движение вкара за 0:1.

Само минута след това домакините се възползваха от грешка в отбраната на съперника, Амин Ари отне, подаде към Жордан Верету, а той шутира от движение за 2:0.

Брайтън успя да върне интригата в 55-ата минута. "Чайките" организираха атака по лявото крило, Каору Митома върна към Паскал Грос, който стреля във вратата за 2:1.

В 86-ата минута обаче гостите получиха дузпа за нарушение срещу Тарик Лампти в наказателното поле, а Жоао Педро реализира наказателния удар за крайното 2:2.

Равенството не бе най-желания резултат от двата отбора, които остават без успех на сметката си. За Марсилия това бе второ поредно реми и отборът е на 2-рото място в групата с 2 точки. Брайтън пък остава на дъното с 1 точка в актива си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация