Уест Хям победи Фрайбург като гост

08:16
Уест Хям победи Фрайбург като гост

Уест Хям спечели с 2:1 гостуването си на Фрайбург във втори мач от груповата фаза на Лига Европа. По този начин лондончани продължиха и впечатляващата си серия от 17 поредни двубоя без загуба в европейските турнири. Точни за момчетата на Дейвид Мойс днес бяха Лукас Пакета (8’) и Наиф Агер (66’), а голът за домакините бе дело на Роланд Шалай (49’).

“Чуковете” започнаха по-добре двубоя и бяха активни в предни позиции докато стража на домакините Ноа Атуболе изглеждаше несигурен. Футболистите на Дейвид Мойс бързо успяха да се възползва от предимството си и поведоха още в 8-ата минута, когато центриране на Джаред Боуен от дясното крило и Лукас Пакета реализира с глава.

Гостите можеха да удвоят преднината си само няколко минути след това, като този път Мохамед Кудус отлично влезе в наказателното поле и стреля, а неумелата намеса на Атуболе, който тръгна да лови топката, но вместо това я отклони в греда все пак предотвратиха попадението. Лондончани все пак пратиха кълбото в мрежата още в следващата си атака отново чрез Лукас Пакета, но бразилецът се оказа в засада.

Домакините от Фрайбург започнаха отлично втората част и на свой ред стигнаха до изравнително попадение. Това се случи в 49-ата минута, когато топката на два пъти бе изчиствана със сетни усилия от гостите, но в крайна сметка при третия последователен изстрел Роланд Шалай реализира за 1:1. Футболистите на Кристиан Щрайх бяха съвсем близо до пълен обрат в 55-ата минута, когато след центриране Лукас Хоьлер преодоля Фабиански с глава, но топката се отби в гредата.

Гостите от Уест Хям отново се възползваха от сериозна грешка в отбраната на Фрайбург и Наиф Агер с глава реализира след корнер. В последните минути на двубоя двата тима си размениха по още няколко добри положения за гол, но до нов такъв така и не се стигна.

По този начин “чуковете” оглавиха група А на турнира с шест точки след две победи. Фрайбург пък е втори с три пункта след победата им в първия кръг срещу Олимпиакос.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация