Фенербахче с пълен актив след първите два мача в групата на Лудогорец

08:10
Фенербахче с пълен актив след първите два мача в групата на Лудогорец

Фенербахче постигна втората си победа в група "Н" на Лигата на конференциите, в която е и българският шампион Лудогорец. Турският гранд се наложи с 3:1 над Спартак (Търнава) като гост в Словакия. Джошуа Кинг вкара първите два гола в мача в 70-ата и 81-вата минута. Домакините върнаха едно попадение в 88-ата минута чрез Келвин Офори, но не успяха да направят обрат.

През първата част Фенербахче бе по-активният от двата тима, но домакините действаха доста организирано и не допуснаха да се стигне до някакви сериозни опасности пред вратата на Доминик Такач.

Постепенно обаче турците засилваха натиска си. В 52-рата минута Миха Зайц стреля опасно от фаул, но вратарят на съперника направи невероятно спасяване.

В 70-ата минута се стигна и до откриване на резултата. Райън Кент изведе Джошуа Кинг, който стреля от границата на наказателното поле и успя да прати топката във вратата за 0:1.

В 81-вата минута гостите вкараха втори гол. Фред центрира за Кинг от аутлинията, а той отблизо засече във вратата за 0:2.

Домакините върнаха за кратко интригата в 88-ата минута, възползвайки се от огромна грешка в отбраната на съперника, а Келвин Офори бе точен за 1:2, вкарвайки в опразнената врата.

Само минуто по-късно Себастиан Шимански можеше да реши всичко с трети гол за гостите, но той бе отменен. В 98-ата минута още едно попадение на гостите не бе зачетено.

Все пак Фенербахче постигна своето и вече има 6 точки в актива си, като излезе еднолично начело в групата. Спартак пък остава на последната позиция с нулев актив.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация