Кристиано се отзова на повиквателната за националния

19:45
Кристиано се отзова на повиквателната за националния
Суперзвездата на световния футбол Кристиано Роналдо отлетя за Португалия, където ще премине поредица от медицински тестове, за да може най-накрая да бъде сложен край на спора между португалската федерация и Реал Мадрид дали той ще може да играе за родината си в баража с Босна и Херцеговина.

От "белия балет" твърдят, че според правилата на ФИФА за контузените играчи, ако един клуб покаже доказателства за травма на даден състезател, то съответният футболист не е задължен да откликва на повиквателна. Португалският щаб пък контрира, че техните доктори имат правото да прегледат играча и да кажат мнението си по въпроса.

От португалската федерация заявиха: "Играчите, които ще пристигнат на лагера в сряда ще бъде прегледани и ще се прецени тяхното физическо състояние, както и дали ще останат в групата на тима".

Португалия играе срещу Босна и Херцеговина в баражите за класиране на Световното първенство в ЮАР през 2010 година. Роналдо пък получи повиквателна за срещите с босненците, въпреки че от Реал обявиха, че той няма да може да играе поне още две седмици. Вестник

"Марка" обаче съобщава в днешния си брой, че играчът се е прибрал в Португалия за допълнителни прегледи, за да докаже, че е контузен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари