Бадр Хари: Развълнуван съм да се запозная с българите

21:54
Бадр Хари: Развълнуван съм да се запозная с българите

Легендата в бойните спортове Бадр Хари пристигна в България за предстоящия си двубой на галавечерта GLORY 89 в Бургас на 7 октомври.

Бадр Хари ще се изправи срещу естонеца Уку Юрендал в една от най-дългоочакваните и атрактивни битки в изпълнената с екшън бойна карта за вечерта в “Арена Бургас”.

Пред Sportal.bg Хари обеща “победа със сигурност” на българските фенове и изрази желанието си да опознае българската култура. Накрая той отправи и смразяваща закана към съперника си пред нашата камера - че е тук, за да му “откъсне главата”.

- Добре дошли в България. Били сте в толкова много различни точки по света и сега сте тук. Вълнувате ли се за предстоящата си първа битка тук?

- Не се вълнувам конкретно за първата си професионална битка, защото се бия от много време. Но съм развълнуван да се запозная с българите. Интересно ми е как ще изживеят битката ми. Това е нещо, за което нямам търпение - да се срещна с хората и да опозная България. Наистина нямам търпение за това.

- GLORY за първи път организира бойна галавечер в България. Какво мислите за тази стъпка на организацията?

- Според мен е страхотен ход. За мен България е страна с голям потенциал не само в бойните спортове, но и в организирането на големи събития като това. Надявам се, че ще идваме по-често тук.

- Какво знаете за съперника си Уку Юрендал?

- Знам, че е едър и силен. Но и аз съм едър и силен. Така че ще видим.

- Ще бъде ли интересна битка?

- Да, да. Може би да, може би не. Аз съм тук, за да победя, така че това е единственото нещо от значение.

- Знаете ли нещо за България от колеги и приятели?

- Да, да. Това е една от големите причини да избера да дойда в България. Българите, които познавам, винаги са били много добри с мен. Срещите ми с тях винаги са били приятни. Това ме мотивира в решението да дойда тук, да посетя страната. Нямам търпение да се срещна с още хора и да опозная културата, храната. Ще бъде преживяване.

- Какво знаете за българите в бойните спортове, познавате ли бойците ни?

- Да. Някои от тях тренират при Майк Пасание, така че са на добро ниво. Много са талантливи, но има още много какво да подобряват. 

С големи събития като това бойците могат само да вдигат нивото си. Така че, да, българските бойци се представят много добре засега. Ще подкрепям България.

- Какво можете да обещаете на феновете - победа или може би нокаут?

- Победа със сигурност. Идвам, за да откъсна главата на някого. В събота ще видите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация