Успешно начало за Черноморец в квалификациите за ФИБА Къп

22:38
Успешно начало за Черноморец в квалификациите за ФИБА Къп

Черноморец се наложи със 109:105 (23:21, 19:23, 21:17, 24:26, 11:11; 11:7) над Бурос Баскет след две продължения в първия си мач от група "D" на квалификационния турнир за влизане в групите на ФИБА Къп, изиграл се днес в "Йоенсу Арена" във Финландия. Така българският тим нанесе първо поражение на шведите, които вече имат 1 успех и 1 загуба от началото на надпреварата. 

Утре от 18:30 часа "акулите" ще се изправят срещу домакина Катая. 

Победителят в квалификационния турнир ще се класира за груповата фаза, подобно на победителите от останалите шест турнира и два от най-добрите втори отбори.

Срещата започна изключително равностойно, като след 10 минути игра баскетболистите на Васил Евтимов успяха да си осигурят аванс от едва 2 точки, които обаче не успяха да задържат и на почивката те се оттеглиха с пасив от 2 точки (42:44). След паузата надлъгването между двата отбора продължи, като отново преди последната част от редовното време бургазлии успяха да излязат напред с 2 точки. В крайна сметка обаче играчите на Бурос Баскет се върнаха в мача и пратиха срещата в продължение. Допълнителните 5 минути обаче отново не бяха достатъчна на отборите да излъчат победител в срещата и изиграха още едно продължение, в което все пак Черноморец се добра до успеха.

Травис МакКонико беше най-резултатен за Черноморец с 31 точки, Тони Троча се разписа с 24 точки, а 19 наниза Христо Захариев. 

За Бурос Баскет Джаред Годфри вкара 25 точки. 

Снимка: ФИБА

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация