Зрелищна победа за Атлетико Мадрид в Шампионската лига

22:31
Зрелищна победа за Атлетико Мадрид в Шампионската лига

Атлетико Мадрид постигна първата си победа през този сезон в Шампионската лига, след като надделя много трудно с 3:2 над Фейенорд на "Уанда Метрополитано" в двубой от Група Е. Гостите на два пъти повеждаха през първото полувреме след автогол на Марио Ермосо (7') и попадение на Давид Ханчко (34'), но "дюшекчиите" успяваха да изравнят с голове на Алваро Мората (12') и Антоан Гризман (45'+4'). Испанецът донесе пълен обрат, а с това и победата на Атлетико в началото на втората част.

Алваро Мората, който пропусна мача с Кадис заради наказание, се завърна в стартовия състав на домакините. Родриго де Пол също бе готов да започне. Витсел отново действаше в центъра на защитата заради проблемите с контузии.

Арне Слот бе направил две промени в сравнение с двубоя през уикенда. Уеда започна на върха на атаката за сметка на наказания Хименес. Зеруки неочаквано стартира в халфовата линия, Стенгс бе преместен на фланга, а Минтех седна на пейката.

Въпреки че бе в серия от три поредни победи, Атлетико не стартира уверено. Още в седмата минута Фейенорд поведе, след като Уеда засече отблизо центриране отляво, Облак изби, но топката рикошира в Ермосо и влезе във вратата - автогол на бранителя и 0:1. Зеруки имаше шанс да удвои в 12-ата минута, но ударът му премина на сантиметри встрани. "Дюшекчиите" веднага се хвърлиха в атака и бързо отговориха. Пет минути след като получиха гол, домакините изравниха. Вийфер опита да пресече подаване към Саул, но така асистира на Мората, който от 12 метра прати топката в близкия ъгъл. Флагът бе вдигнат за засада на Саул и той беше зад отбраната. От ВАР обаче препоръчаха на рефера сам да прецени доколко халфът влияе на играта. В крайна сметка попадението бе зачетено.

Атлетико имаше добър период, но не успя да стигне до пълен обрат, като капитанът Трунер изчисти пред голлинията топката, която Мората щеше да засече на далечната греда. Бранителят някак прати кълбото над вратата. Гризман и Коке също не използваха добре ситуациите си. Веднъж и топката срещна гредата, но Саул беше в засада. Вместо това, в 34-тата минута отново Фейенорд поведе, след като Давид Ханчко засече от въздуха центриране от фаул, Облак изби, но словакът направи добавка.

В следващите минути гостите пропуснаха да увеличат аванса си, като най-близо бе Траунер, чийто удар премина на сантиметри от целта.

В добавеното време Атлетико успя да изравни за втори път след брилянтно изпълнение на Гризман, който бе най-съобразителен и с акробатичен удар парти топката във вратата след разбъркване, последвало центриране от корнер.

Атлетико за първи път излезе напред в резултата в 47-ата минута, когато Мората засече отблизо перфектно центриране на Молина отдясно. Фейонорд продължи да бъде много опасен в атака. Стенгс, Пайшао и Минтер пропуснаха възможности, като и Ян Облак имаше две важни намеси. В крайна сметка Атлетико удържа аванса си и излезе начело във временното класиране с актив от четири точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация