Десет от Нотингам се добраха до точка рещу Брентфорд

22:00
Десет от Нотингам се добраха до точка рещу Брентфорд

Нотингам Форест и Брентфорд завършиха наравно 1:1 в мач от седмия кръг на Премиър лий. Сякаш ключовият момент в двубоя бе в 56-ата минута, когато Муса Ниакате бе изгонен за втори жълт картон. Именно от неговото нарушение гостите от Лондон успяха да открият резултата в двубоя чрез Кристиан Ньоргор (58’), но Николас Домингес (65’) възстанови равенството само няколко минути по-късно, което се оказа и крайния резултат в двубоя.

Домакините стигнаха до гол още в 9-ата минута след корнер, след като топката бе спечелена с глава и пратена към Тайуо Ауоний, който отблизо се разписа. Попадението обаче бе отменено поради засада. След попадението нещата на терена бяха сравнително спокойни и двата тима не успяваха да създадат нещо по-сериозно пред някоя от двете врати.

Нещата бяха на път да се променят в 52-ата минута, когато минути Йоан Уиса успя да отнема топката след неуверено спиране на Мат Търнър, но топката бе изчистена пред голлинията от бранител в червено. Така се стигна до 56-ата минута, когато Муса Ниакате гонеше много настоятелно играч на Брентфорд, на няколко пъти се опита да му отнеме, но в крайна сметка го фаулира. Първоначално съдията Пол Тиърни не успя да види достатъчно добре ситуацията и се наложи консултация с ВАР, която да покаже, че левият бранител е виновен, което му донесе и втори жълт картон. Именно от това нарушение се възползваха максимално футболистите на Брентфорд и след центриране на Матиас Йенсен Кристиан Ньоргор с глава прати топката в мрежата за 0:1. Положението също бе детайлно разгледано няколко минути, за да бъде определено, че датчанинът не е в засада.

Преднината на “пчеличките” обаче трая само няколко минути, а равенството бе възстановено от Николас Домингес след отличен и изнендващ удар с глава след центриране на Хари Тофоло, който прехвърли не особено умело намесилия се Марк Флекен. Футболистите на Брентфорд продължиха да осъществяват сериозен натиск до края на срещата, а съдията даде солидно продължение от 13 минути, но въпреки това двубоят завърши при равенство. За Нотингам това бе трети пореден сблъсък в Премиър лийг без победа, като те с ана 11-ото място с 8 точки. Брентфорд пък няма успех в последните си пет двубоя и вече е 13-и със само седем пункта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация