Арда победи Етър, Преслав Боруков с основна заслуга за успеха

17:55
Арда победи Етър, Преслав Боруков с основна заслуга за успеха

Отборът на Арда Кърджали постигна лесен успех с 3:0 над Етър в двубой от 12-ия кръг на efbet Лига. Попаденията за домакините реализираха Преслав Боруков (7, 68) и Станислав Иванов (58). Българският национал продължи с отличната си серия от началото на сезона, като Преслав Боруков вече има шест гола в елита. 

Още с първата интересна ситуация в сблъсъка домакините откриха резултата. Радослав Цонев центрира от корнер, където с глава Преслав Боруков заби поредния си гол в шампионата.

Малко по-късно "виолетовите" създадоха първото си положение. След разбъркване в наказателното поле, топката се озова на левия крак на Шахредин Букхолда, но неговият удар бе неточен. В 32-ата минута Мартин Тошев стреля от фал, но кълбото попадна право в ръцете на Анатоли Господинов.

В 47-ата минута централният нападател на гостите Мартин Тошев се оказа най-съобразителен в наказателното поле. Той успя да отправи удар от воле от близка дистанция, но топката премина на сантиметри от целта.

Отговорът на домакините бе с бърза атака. Станислав Иванов намери на границата на наказателното поле Иван Тилев, който продължи към Радослав Цонев. Халфът не се забави и стреля, но не успя да затрудни стража на "болярите".

В 58-ата минута Мартин Величков направи сериозна грешка. Той сбърка подаване, като от това се възползва Станислав Иванов, който надигра Мариян Иванов, след което отправи точен удар, с който матира и вратаря на гостите от Велико Търново.

В 67-ата минута Арда организира нова отлична атака, при която Станислав Иванов размени подавания с Мартин Стойчев, а той намери Преслав Боруков на чиста позиция, като нападателят нямаше никакви проблеми да прати топката в мрежата на Етър

В 76-ата минута домакините стигнаха и до четвърти гол. Тонислав Йорданов бе изведен зад гърба на защитата, а той намери Иван Коконов, който вкара на празна врата, но голът бе отменен поради засада. До края на срещата домакините продължиха да се забавляват на терена, но не успяха да стигнат до още по-категорична победа. 

С този резултат Арда (Кърджали) се изкачи до третото място с актив от 22 точки. Етър пък остана на дъното с едва 4 пункта. 

АРДА КЪРДЖАЛИ - ЕТЪР 3:0

1:0 Преслав Боруков 7'
2:0 Станислав Иванов 58'
3:0 Преслав Боруков 68'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация