ПСЖ се изложи здраво срещу последния

22:30
ПСЖ се изложи здраво срещу последния

За втори път в рамките на няколко месеца Пари Сен Жермен се издъни срещу слабака Клермон. Този път Килиан Мбапе и неговите съотборници не успяха да вкарат гол и гостуването им на скромния тим завърши 0:0 в двубой от 7-ия кръг. Столичани отправиха над 20 удара към вратата, от които 10 точни, но никой от тях не успя да преодолее стража на домакините. Така за втори път от началото на кампанията ПСЖ не успява да реализира гол в свой двубой.

Този резултат означава, че шампионите няма да са на върха и след този кръг.

Преди началото на двубоя Клермон беше на последна позиция със само 1 точка, но пък имаше самочувствието от сензационния си успех с 3:2 над ПСЖ в Париж в последния кръг на миналия сезон в Лига 1.

Килиан Мбапе, Данило, Рандал Коло Муани, Гонсало Рамош и Дембеле пък се надпреварваха да пропускат пред вратата на Клермон, което в крайна сметка лиши състава им от успех.

За изненада на всички тимът на Клермон започна по-силно и в началните минути Баркола се намеси отлично, лишавайки в последния момент играч на домакините, който се гласеше да нанесе удар към вратата на Донарума. 

След това обаче шампионите бързо наложиха натиск и в 19-ата Дембеле беше на крачка от попадение, но вратарят спаси удара му. 

Последваха още опасности пред вратата на Клермон, като Коло Муани също нямаше късмет, насочвайки топката в средата на вратата.

Стражът на Клермон се справи още с удар на Дембеле отблизо и далечен на Витиня. 

През второто полувреме играта стана още по-отворена, но попадение не падна. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация