Манчестър Юнайтед продължава да затъва

22:29
Манчестър Юнайтед продължава да затъва

Манчестър Юнайтед се провали и допусна загуба с 0:1 от Кристъл Палас в мач от седмия кръг на Премиър лийг. Единственото попадение в двубоя бе дело на централния бранител на гостите Йоаким Андерсен, който се разписа през първата част и донесе успеха на своя тим. Това бе четвърта загуба за домакините в седем двубоя от началото на сезона.

Футболистите на “червените дяволи” бяха много по-дейни в случващото се на терена в през цялата среща, но така и не намериха формула, за да поразят вратата на Сам Джонстън, макар че имаха общо владеене на топката от 77% в края на двубоя. Първото добро положение обаче се откри на сметката на гостите в 10-ата минута, когато след фал Йоаким Андерсен центрира опасно, а Марк Геи стреля с глава, но топката премина покрай гредата.

Още в ответната атака Маркъс Рашфорд намери с дълго подаване Расмус Хойлунд, той успя да прехвърли излезлия напред, за да го блокира Сам Джонстън, но топката бе изчистена малко пред голлинията от Тайрик Мичъл. Малко след това отново Рашфорд бе в центъра на събитията, като този път успя сам да влезе в наказателното поле и да преодолее няколко бранители, но впоследствие опитът му да стреля бе блокиран.

В 22-ата минута Жан-Филип Матата намери отлично Джефри Шлуп, който се оказа в отлична позиция, но бранителите в червено много бързо го догониха и блокираха. Гостите продължиха да са активни в предни позиции и в 25-ата минута стигнаха до фал край страничната линия. Еберечи Езе центрира и в наказателното поле топката прехвърли куп от играчи, за да достигне до Йоаким Андерсен, който със забележителен изстрел с десния крак не остави шансове на Андре Онана за 0:1.

Постепенно футболистите на Манчестър Юнайтед отново трайно овладяха случващото се на терена, но допускаха много грешки в последната третина на терена. Втората част на двубоя започна по идентичен начин, като футболистите на Ерик тен Хаг отново владееха топката в големи периоди от време, но не успяваха да създадат достатъчно по-сериозни положения пред добре построената отбрана на Кристъл Палас. В 56-ата минута те успяха да изострят действията пред Сам Джонстън, а вратарят трябваше да прави спасяване след изстрел на Бруно Фернандеш. Малко след това действието се повтори, но този път кълбото бе изстреляно от Хойлунд.

В 59-ата минута Каземиро изпрати една топка в наказателното поле към Рашфорд, тя срещна ръката на Джоел Уорд, но съдията подмина ситуацията, макар че играчите на домакините искаха дузпа. В 63-ата минута гостите от Кристъл Палас отговориха с хубав изстрел на Уил Хюс, но Андре Онана спаси. В 67-ата минута Сам Джонстън успя да се намеси при едно центриране на Алехандро Гарначо, а от границата на наказателното поле Софиан Амрабат стреля силно, но топката срещна гредата. В 70-ата минута Мейсън Маунт получи отлично центриране от Диого Далот, но само от няколко метра не уцели вратата с глава.

В 74-ата минута Гарначо нахлу много опасно отляво и пусна успоредно, топката рикошира в краката на няколко играчи, но в крайна сметка отиде в корнер. В минутите до края на двубоя играчите на Манчестър Юнайтед продължиха да упражняват натиск, но опитите им се оказаха безплодни.

С четвъртата си загуба от началото на сезона Манчестър Юнайтед остават с едва девет точки и на десетото място в класирането. Кристъл Палас пък с този си успех вече има 11 и се намира едно място пред “червените дяволи”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация