Реал Сосиедад се бори до последен дъх срещу Атлетико Мадрид, но...

20:00
Реал Сосиедад се бори до последен дъх срещу Атлетико Мадрид, но...

Атлетико Мадрид постигна победа с 2:1 над Реал Сосиедад в мач от деветия кръг в Ла Лига. Самуел Лино откри резултата в 22-ата минута в полза на домакините, а Микел Оярсабал възстанови равенството в 73-ата, за да се поздравят с победата домакините с късно попадение на Антоан Гризман (89’ дузпа).

Възпитаниците на Манол Алгуасил вкараха попадение още в първата минута, но то бе отменено поради засада. “Дюшекчиите” на свой ред откриха резултата с прословутата си ефективност в 22-ата минута, когато Коке прати великолепен дълъг пас зад гърба на изнеслата се доста напред отбрана на гостите, топката бе застигната от левия халф бек Самуел Лино, той се възползва от свободното пространство и в крайна сметка реализира за 1:0. В края на първата част футболистите на Диего Симеоне можеха да реализират чрез Родриго Де Пол, но аржентинецът нацели дясната греда. Нещо подобно се случи и в началото на втората част, но този път стреля Аксел Витсел.

Гостите от Реал Сосиедад на свой ред също нацелиха гредата чрез звездата си Микел Оярсабал, който се пробва да намери целта с много сила. Само минутка след това баските имаха претенции и за дузпа, след като топката срещна ръката на играч в червено и бяло, но Хосе Луис Монтеро не отсъди такава, макар че се консултира със системата ВАР. Все пак момчетата на Алгуасил възстановиха равенството в 73-ата минута, когато Оярсабал овладя пас в празно пространство пред наказателното поле и преодоля Ян Облак за 1:1. 

Домакините от Атлетико Мадрид все пак стигнаха до победата в самия край на срещата след дузпа, отсъдена за игра с ръка в пеналта на Карлос Фернандес. Зад топката застана Антоан Гризман и донесе победата на мадридчани.

С тази победа момчетата на Диего Симеоне събраха общо 19 точки и се намират на четвъртото място в класирането на Ла Лига. Реал Сосиедад е на шесто с 15 пункта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация