Зидан се е съгласил да поеме Марсилия, но има едно условие

19:13
Зидан се е съгласил да поеме Марсилия, но има едно условие

Легендата на френския футбол Зинедин Зидан се е съгласил да поеме Марсилия, твърди френското радио France Bleu Provence. Според изданието обаче това би се случило при едно определено условие - ако клубът бъде закупен от инвеститори от Саудитска Арабия.

В момента Марсилия се притежава от американския бизнесмен Франк Маккорт, като засега няма информации той да иска да продава ОМ. Говори се обаче за сериозен саудитски интерес към клуба, като амбициите на азиатските инвеститори са Марсилия да се превърне във френския вариант на Нюкасъл, който също бе закупен преди две години от саудитци.

Ако подобна сделка се случи, Зидан със сигурност би бил изкушен да започне работа в толкова амбициозен проект. Със сигурност ако Марсилия бъде закупен от саудитски собственици, клубът би имал огромен бюджет за трансфери - нещо, което е гарантирано в лични разговори на бившия гениален халф. Според France Bleu Provence става въпрос за средства от порядъка на 300 млн. евро за трансфери. Освен това Зизу е искал да има основна определяща роля за привличането na евентуалните нови футболисти.

Зидан, който е роден именно в Марсилия, напусна Реал Мадрид в края на май 2021 г. и оттогава е без отбор. Той бе свързван с постове като национален селекционер именно на Саудитска Арабия, както и на САЩ, но французинът е отклонил тези оферти. На този етап Зидан се интересува от работа в три клуба - бившите му отбори Реал Мадрид и Ювентус, както и Марсилия при споменатите вече условия. Вариант за него е да поеме и националния отбор на Франция, но там със сигурност ще трябва да изчака още немалко време, тъй като настоящият селекционер на “петлите” Дидие Дешан има договор за още две години и половина.

Както е известно, напрежението в Марсилия в последните седмици между фенове и собственици е огромно, като някои от крайните ултраси на ОМ призоваха ръководството да се оттегли. Първоначално се очакваше президентът Пабло Лонгория да подаде оставката си, но в крайна сметка той размисли и остана на поста си. За сметка на това си тръгна треньорът Марселино, който бе заменен от Дженаро Гатузо. Според “Мундо Депортиво” от Марсилия са се свързали и със самия Зидан, но на този етап той не е приел предложението, тъй като не е убеден в проекта на сегашните собственици на клуба.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация