"Целта на Локо Пловдив е влизане в евротурнирите"

08:04
"Целта на Локо Пловдив е влизане в евротурнирите"

Спортният директор на Локомотив (Пловдив) Илко Пиргов бе гост в „Актуално студио Дерби“, където коментира целите пред тима, който е лидер в шампионата. 


„Целта на отбора винаги е била една и съща – още когато бях действащ футболист и сега като директор. Тя е да играем в европейските турнири. Надявам се всички футболисти да са здрави. Казвам това, защото за миналия двубой срещу Славия разполагахме точно с 19 играчи. Може би с течение на първенството ще се появят и други проблеми с контузени иили наказани, така че това са неща, които винаги са от значение“. 


Колкото до продажбата на Пиер Зебли и Матеус: „Раздялата със Зебли не би трябвало да се отрази чак толкова много на отбора, защото взехме много качествени футболисти на неговия пост. На мястото на Матеус също привлякохме млад 21-годишен футболист, който е играл във френския Клермон. Истината е такава, че конкретно за поста на десния бек нямаме готови футболисти от втория отбор или от юношеските гарнитури", каза бившият страж.


"Запознат съм със строителството на стадиона. Всичко върви по план и се работи ежедневно. Надявам се до началото на следващия сезон, през лятото на 2024 година, Трибуна Спортклуб да бъде въведена в експлоатация. Южната трибуна е готова и дано за мача с ЦСКА да бъде отворена. Надявам се отново да бъде пусната обществената поръчка за централната трибуна. По базата в „Тракия“ също се работи в момента. Там сме в последна фаза преди засяването на двата терена. Сега доста гарнитури тренират само на изкуствения терен на „Лаута“, който освен това не е в перфектно състояние“, заяви още Пиргов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация