Червенков: Никакъв Левски, предстои ни мач с Локо Пловдив

14:28
Червенков: Никакъв Левски, предстои ни мач с Локо Пловдив
Треньорът на Литекс Ангел Червенков заяви, че в момента ловешкия тим не мисли за отложения мач с Левски, а ги интересува единствено предстоящата среща с Локомотив Пловдив.

"Не мислим въобще за отложения мач с Левски. Той не ни интересува. Предстои домакинство на Локо Пловдив, към което трябва да подходим сериозно", заяви Червенков.

Наставникът на "оранжевите" се върна на победата над Черноморец в Бургас, която изкачи Литекс на първо място в класирането. Той коментира най-вече съдийството, което според бургазлии било в полза на Литекс.

"Реферът отсъди това, което видя. Мисля, че решенията му бяха обективни. Време е да остави съдиите да си вършат работата. Относно напрежението по време на сблъсъка с Черноморец мога да кажа, че то бе инициирано от противниковите футболисти. Моите момчета не се поддадоха на напрежението и запазиха самообладание", каза още Червенков.

Той за пореден път заяви, че основната цел на Литекс е да подобрява играта си от мач на мач и да се класира за участие в новото издание на турнира Лига Европа. Червенков бе категоричен, че титлата не е основната цел на отбора. Бившият асистент-треньор на ЦСКА е убеден, че Литекс разполага с една от най-добрите бази в България. Той дори я сравни с тази на Хартс, където беше треньор.

"На практика в Ловеч сме подготвени за всякакви атмосферни условия. Можем да проведем занимание без да се съобразяваме какво е времето. Това за съжаление не е възможно в повечето български клубове", смята Ангел Червенков. Той е благодарен на шефа си за гласуваното доверие.

"Останах едновременно изненадан и повече от доволен след поканата от г-н Ганчев. Самата тя е достатъчно добър атестат за работата ми до момента", допълни наставникът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация