Нюкасъл потроши Шефилд Юнайтед като слон стъкларски магазин

01:01
Нюкасъл потроши Шефилд Юнайтед като слон стъкларски магазин

Отборът на Нюкасъл изигра паметен двубой, който влиза в историята. В среща от Висшата лига “свраките” прегазиха Шефилд Юнайтед с гръмкото 8:0 като гости. Любопитното е, че головете бяха вкарани от осем различни футболисти, което е нов рекорд в историята на Премиър лийг. Досега имаше два случая, в които седем различни играчи бяха отбелязвали, но никога цели осем.

Освен това това е най-изразителната победа в първенството този сезон, постигана от който и да е състав. Лично за тима от “Сейнт Джеймсис Парк” това е рекорден успех на чужд терен за първенство.

Първото попадение на “Брамал Лейн” породи дискусии заради претенциите на домакините, че асистиралият Антъни Гордън е играл с ръка, а и топката евентуално е била напуснала терена. От ВАР обаче прецениха, че всичко е по правилата и съответно признаха гола, в случая вкаран от Шон Лонгстаф в 21-вата минута.

След десет минути Дан Бърн направи 2:0, а след още четири с попадение се отличи още един от бранителите - Свен Ботман.

Отборът на Шефилд Юнайтед така и не успя да се съвземе и за статистиката последваха още пет гола - всичките след паузата. Вкараха ги Калъм Уилсън (56’), Гордън (61’), Мигел Алмирон (68’), Бруно Гимараеш (73’) и Александър Исак (87’).

Това е трета победа за Нюкасъл от шест кръга, за “остриетата”, които са новаци в елита, това е пета загуба и те остават на последно място.

Успехът е добре дошъл за самочувствието на Нюкасъл, защото в сряда отборът приема Манчестър Сити в среща от турнира за Купата на лигата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация