На кампуса \"Гнездо на акули\" вече се работи по подземния паркинг

14:16
На кампуса \"Гнездо на акули\" вече се работи по подземния паркинг
Изграждането на кампуса "Гнездо на акули" до летището в Сарафово върви в срок, констатираха отговорникът по изпълнението на проекта Добромир Горбанов от ръководството на Черноморец Бургас и проект мениджъра Георги Мицов.

Желаните темпове се поддържат с професионализма на работниците, които не пропускат да се възползват от задържалото се хубаво време. За броени дни бяха изкопани основите на административната сграда. Експресно беше излят и бетонът, а сега се работи по изглаждане на пода на подземния паркинг. Успоредно със сградата продължава и работата по трите тренировъчни терена с естествено тревно покритие. Интересна подробност е, че за тяхното оформяне се прилагат последните модерни технологии по изграждането на специализираната пясъчна основа, както са изградени повечето модерни терени в Англия и Германия.

Вече е излят бетонът и за рампата, по която ще се тича за сила на бедрените мускули. Приспособлението е харесано от изпълнителния директор на Черноморец Бургас Фреди Бобич и мениджъра Красимир Балъков при визитата им на базата на немския шампион Волфсбург миналата зима. С подобни рампи, които са направени под наклон от 15 градуса, разполагат и други отбори от Западна Европа. По тях футболистите сякаш бягат по пресечен терен и повишават експлозивността на долните си крайници.
Темповете на работа дават основание да се констатира, че ще се реализира най-оптимистичната прогноза, според която в края на месец март на единия от трите терена на "Гнездо на акули" вече ще могат да се водят тренировки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

CFC1905
10.11.2009 15:10

Еми поне да имаме нещо в тая държава с европейски вид *thumb_up*