Мария Сакари спечели титлата на турнира в Гуадалахара

13:11
Мария Сакари спечели титлата на турнира в Гуадалахара

Гъркинята Мария Сакари спечели титлата на турнира от сериите УТА 1000 в Гуадалахара. На финала поставената под № 2 в схемата Сакари надигра американката Карълайн Долхайд със 7:5, 6:3 за час и 45 минути игра.  

Така тя се поздрави с втората и най-голяма титла в кариерата си на ниво УТА. Предишната бе от турнира в Рабат през 2019 година. 

С победата си Сакари взе своеобразен реванш пред себе си за миналата година. Тогава тя отново игра срещу американка във финала в Гуадалахара, но загуби от Джесика Пегула. Сега, срещу Дойхайд, която започна седмицата като №111 в света, Сакари не допусна изненада и стигна сравнително лесно до успеха. 

Първата ракета на Гърция при дамите реализира по два пробива и в двата сета, загуби подаването си само веднъж за целия мач и в нито един момент не бе поставена под голямо напрежение. Победата в Гуадалаха дава отлични шансове на Сакари и за участие във Финалния турнир на УТА в Канкун. 

За целта обаче тя ще трябва да навакса изоставане от около 300 точки спрямо тунизийката Онс Жабюр, която за момента заема осмата позиция, която е последната, даваща право на участие в надпреварата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация