Успех за Юнайтед в гостуването на Бърнли

00:10
Успех за Юнайтед в гостуването на Бърнли

Манчестър Юнайтед спечели с минималното 1:0 гостуването си на Бърнли в мач от шестия кръг на Премиър лийг. Единственото попадение в двубоя дойде в самия край на първата част, когато едно феноменално изпълнение от въздуха на Бруно Фернандеш (45’) раздели двата отбора. В средата на първата част пък гол на Джони Еванс бе отменен поради засада на Расмус Хойлунд.

Първата добра възможност дойде на сметката на “червените дяволи” в 6-ата минута, когато Ханибал Мейбри отне в средата на терена, а впоследствие Маркъс Рашфорд изведе Расмус Хойлунд очи в очи с Джеймс Трафорд, но стражът спаси. Гостите отговориха още в ответната атака с отличен пробив на Конър Робъртс, завършил с центриране в пеналта, а там Зеки Амдуни с глава стреля, но Андре Онана отрази.

Домакините бяха изключително близо до откриването на резултата в 16-ата минута, когато отново отбраната на гостите не бе добре подредена и добро извеждащо подаване изведе отново Амдуни в пеналта, той стреля, но топката срещна левия стълб на Онана, но не попадна в мрежата.

Гостите успяха да стигнат до попадение в 25-ата минута, когато Джони Еванс успя да отбележи с глава след корнер. Тук отново обаче се намеси ВАР и попадението бе отменено поради активна позиция на Расмус Хойлунд, макар че норвежецът не играе с топката. До края на полувремето двата тима си размениха различни периоди от време на по-сериозно владеене на топката, но без сериозни положения и с повече грешки в последната третина в двата края на терена.

Именно в последната минута на редовното време дойде и този ключов момент, когато Джони Еванс успя с перфектен дълъг пас да намери Бруно Фернандеш, а португалецът със страхотно изпълнение без да овладява простреля Джеймс Трафорд за 0:1.

Играите на Ерик тен Хаг започнаха по-добре втората част и в 50-ата минута Расмус Хойлунд се размина с топката и второ попадение в полза на гостите. Постепенно футболистите на Бърнли овладяха топката и разиграваха доста по-добре от своя противник. Въпреки това малко преди изминаването на час игра Рашфорд с глава пробва да намери норвежкия си партньор в атака, но там отлично се намеси Амеен Ал Дахил и успя да изчисти.

В 75-ата минута чудесно зад гърба на отбраната се измъкна току що появилия се на терена Якоб Бруун Ларсен, но в краката му отлично се намеси Андре Онана. В 83-ата минута именно Онана излезе малко неразчетено при едно центриране от корнер и не достигна до топката, но тя се отклони в рамото на Сандер Берге и отиде над горната греда.

В тези минути интересно бе решението на Ерик тен Хаг да извърши едва една промяна в своя състав, като на терена се появи Рафаел Варан, който замени Серхио Регилон. Едва в последната минута на редовното време своя дебют направи Софиамн Амрабат. “Червените дяволи” все пак стигнаха до две добри положения в оставените свободни пространства, като веднъж Маркъс Рашфорд и веднъж Расмус Хойлунд стреляха, но и при двете положения бранители блокираха техните опити.

По този начин Манчестър Юнайтед спечели първата си победа като гост през този сезона. Освен това “червените дяволи” прекъснаха изключително неприятната им серия от три поредни загуби с повече от три попадения, които те получаваха. Това бе и трети успех за 20-кратните шампиони, които имат девет точки от началото на кампанията и се изкачиха до 8-ото място в класирането. В следващият си сблъсък те ще срещнат Кристъл Палас в мач за Купата на лигата.

Бърнли пък остава на дъното в подреждането на Премиър лийг със само една спечелена точка и най-слабата отбрана, която е допуснала цели 13 попадения в едва пет двубоя.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация