Дори и с човек по-малко Ман Сити не изпусна точките срещу Нотингам

19:12
Дори и с човек по-малко Ман Сити не изпусна точките срещу Нотингам

Манчестър Сити записа шеста поредна победа от толкова мачове от началото на новия сезон в Премиър лийг, след като шампионите надиграха с 2:0 Нотингам Форест на „Етихад Стейдиъм“. Още до 14-ата минута „гражданите“ отбелязаха своите попадения чрез Фил Фоудън (7') и Ерлинг Холанд (14'). В самото начало на второто полувреме домакините останаха с човек по-малко, след като Родри изпусна нервите си и получи директен червен картон. Това обаче не попречи на тима на Хосеп Гуардиола, който изигра по много прагматичен начин втората част, да остане със стопроцентов актив.

През седмицата „гражданите“ стартираха успешно и в Шампионската лига след обрат с 3:1 срещу Цървена звезда. Гуардиола  направи три промени от този двубой. Йошко Гвардиол и Мануел Аканжи стартираха на местата на Нейтън Аке и Серхио Гомес. Жереми Доку започна на мястото на контузения Бернардо Силва. Матеус Нунеш за първи път бе титуляр за Сити в Премиър лийг. Джак Грийлиш, който не бе играл от 27 август, остана на пейката за началото.

Пет промени предприе Стив Купър. Нуно Тавареш, Муса Ниаките, Уили Боли, Серж Орие и Николас Домингес, който дебютира, започнаха за гостите.

Шампионите взеха ранен аванс. В седмата минута Родри изостри многоходова атака на домакините с перфектен пас от дълбочина към Уокър в наказателното поле. Десният бек от въздуха върна към Фоудън, който стреля до близката греда. Според статистиката на "Опта" цели 46 подавания са предшествали попадението на английския национал. 

След още седем минута преднината на Манчестър Сити бе удвоена. Този път авторът на първото попадение Фоудън изведе добре отдясно Матеуш Нунеш, а новото попълнение на „гражданите“ центрира перфектно към далечната греда, където Холанд бе оставен сам и засече с глава за 2:0.

Към 27-ата минута статистиката показваше 89% контрол над топката от страна на домакините. В 31-вата Доку преодоля един съперник отляво, след което намери Алварес е наказателното поле. Аржентинецът се обърна и опита изстрел отблизо, но Боли блокира.

В последния ¼ час Сити намали оборотите, а Форест изнесе играта по-напред, но нови интересни ситуации нямаше.

В самото начало на второто полувреме напълно ненужно Родри изпусна нервите си. Гибс-Уайт го атакува малко по-бурно около флагчето за изпълнение на корнер, след което испанецът постави ръцете си на врата на своя съперник и заслужено получи директен червен картон. Гурдиола извади Доку и включи Калвин Филипс, който се включи добре. В 58-ата минута гостите можеха да се възползват от численото си предимство. Ауоний изскочи зад отбраната, но не успя да прехвърли Едерсон. Впоследствие двамата също се поддадоха на нервите си се сбутаха, но бързо бяха разтървани.

Сити трябваше да се прибере и да се защитава, като рядко опитваше да контраатакува. В 77-ата минута обаче Холанд пропусна страхотна възможно да убие окончателно интригата. Кайл Уокър много хубаво намери Аке директно от фаул. Бранителят веднага потърси Холанд на далечната греда, но от няколко метра норвежецът не успя да намери вратата.

Опитът за натиск на гостите в последните минути не даде резултат и така победния ход на Сити продължи. Най-близо бе Еланга в добавеното време, но Едерсон изби.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация