Берое сътвори нещо невиждано в българския футбол

18:08
Берое сътвори нещо невиждано в българския футбол

Вчера  Берое загуби с 0:1 гостуването си на Ботев (Враца) в мач от 10-ия кръг на efbet Лига. На всички направи впечатление, че “заралии” започнаха без нито един българин в стартовия си състав.

Справка на Sportal.bg показва, че не само родни състезатели са липсвали в 11-те, но и такива от Европа. Сред избраниците на аржентинския треньор Хосе Луис Ачиари попаднаха 10 южноамериканци и един африканец. Севайос се води испанец, но всъщност е роден в Еквадор, а Вини Трибуле има френско гражданство, но е родом от Камерун.

Любопитното в случая е, че дори най-богатите клубове в България - Лудогорец и ЦСКА - София, които разполагат и с най-голям брой чужденци, не са си позволявали подобно нещо. През годините се е случвало в някои епизодични двубои, при травми на българи, да започват без родни футболисти, но не и изцяло без състезатели, които да са родени в Европа.

11-те на Берое при гостуването на Ботев (Враца): Ачинели (Аржентина), Говеа (Еквадор), Минго (Аржентина), Скуадроне (Аржентина), Каскардо (Бразилия), Селесте (Аржентина), Ласо (Колумбия), Тиаго (Аржентина), Политано (Аржентина), Севайос (Еквадор), Трибуле (Камерун)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация