Григор: Всичко постигнато ме мотивира да продължавам

18:04
Григор: Всичко постигнато ме мотивира да продължавам

Григор Димитров днес се превърна и в единствения играч, роден през 90-те години на миналия век, спечелил 400 мача на ниво АТР.

Забележителното постижение се осъществи на осминафиналите в турнира от категория АТР 250 в Чънгду, а организаторите се погрижиха да направят момента за Гришо наистина специален, предоставяйки му плакет и плюшена панда за награда.

“Аз съм човек, който обича тениса и живее за него. Не съм се стремил към определен брой победи, защото не е това най-важното, а по-скоро съм опитвал да правя правилните неща за спорта като цяло”, коментира Димитров пред сайта на АТР.

“Когато се стремиш да вършиш нещата правилно и трупаш победи, всичко се навързва. 400 победи сами по себе си са постижение. Никога не съм си поставял за цел да спечеля 500 или 300 мача. Никога не знаеш колко точно ще спечелиш, но аз съм в тура от 14 години и е хубаво да постигна нещо подобно. Спечелил си 400 пъти, което според мен е много приятно усещане”, допълни топ тенисистът ни.

От сайта на АТР върнаха Гришо към първата му победа изобщо в елитния тур, когато през 2009-а едва на 17-годишна възраст надделя в три сета срещу 23-тия в света по това време Томаш Бердих в Ротердам.

“Помня всичко около този ден и този мач. Около два дни преди двубоя трябваше да играя квалификации в Ротердам, но точно вечерта преди началото им организаторите решиха да ми дадат “уайлд кард”. Жребият ме постави срещу Томаш, а после ме очакваше евентуално Рафа Надал, който тъкмо бе спечелил Аустрелиън Оупън.

Мачът с Томаш беше истински луд. Аз правех шпагати, приплъзвах се, тичах много. Просто се стремях да бъда себе си, не съм се вглъбявал във факта, че това е първата ми победа в АТР тура. Понякога трябва да си напомняш сам на себе си, че просто играеш поредния мач”, коментира още Димитров, който след успеха над Бердих губи в оспорван трисетов дуел от Надал във втори кръг.

“Всичко постигнато ме мотивира да продължавам, но знам, че тенисът не е всичко. Нищо не е вечно, особено в спорта, така че трябва да обичам играта възможно най-много и да ѝ се наслаждавам възможно най-много.

Не съм почитател на статистиките, но 400-те победи ще поставя на върха на постиженията ми, почти ги усещам като трофей. Отдавна не съм печелил титла, но усещам, че съм постигнал нещо специално в тениса и броят победи е точно такова нещо. Кой знае, може би ще достигна и номер 500”, завърши Гришо.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация