ФИА: Макс Верстапен трябваше да бъде наказан в Сингапур

14:47
ФИА: Макс Верстапен трябваше да бъде наказан в Сингапур

Една от най-коментираните теми в света на Формула 1 след Гран При на Сингапур, освен интересното състезание и победата на Карлос Сайнц и Ферари, беше и доста странните решения на стюардите в хода на уикенда на „Марина Бей“.

По-специално недоволството на всички беше свързано с наказания, или по-скоро липсата на такива, за блокиранията в съботната квалификация. След нея световният шампион Макс Верстапен бе разследван за цели три блокирания, но учудващо за всички той не получи нито едно наказание. Вместо това нидерландецът се размина само с две официални предупреждения.

Като смекчаващо вината обстоятелство бе посочено, че пилотът на Ред Бул не беше получил предупреждение по радиото за идващите зад него състезатели. В миналото подобно оправдание не бе приема от комисарите и наказания си имаше.

Самият Верстапен също беше изненадан от този развой на събитията, тъй като беше казал веднага след квалификацията, че очаква да получи поне едно наказание.

Темата с наказанията беше повдигната по време на срещата на мениджърите на отборите в Япония по-рано днес. На нея присъства и Матео Перини, който бе сред стюардите в Сингапур и е такъв и на „Сузука“ тази седмица.

Самият Перини е признал, че Верстапен е трябвало да получи поне едно, ако не и две наказания. Той също така уточни, че инцидентите от Сингапур няма да бъдат използвани като прецеденти в бъдещи разследвания на случаи на блокирания.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация