Бин Салман: Не ми пука, Саудитска Арабия ще продължи да налива пари в спорта

17:26
Бин Салман: Не ми пука, Саудитска Арабия ще продължи да налива пари в спорта

Саудитска Арабия ще продължи с огромното финансиране на спорта, категоричен беше най-влиятелният човек в кралството Мохамед бин Салман.

През последните месеци саудитите обърнаха представите за наливане на пари във футбола, като успяха да привлекат куп звезди в местното си първенство и накара целия свят да гледа двубоите им. Чрез Публичния фонд на Саудитска Арабия (PIF) беше закупен мажориратен дял от Нюкасъл, а отделно се инвестират крупни суми в голфа, ММА спортовете и Формула 1, а има конкретни планове това да се случи и в тениса.

Мнозина твърдят, че с тези си действия кралството се опитва да изчисти името си, опетнено от информации за погазване на правата на човека, екзекуции за привидно леки провинения, преследване на ЛГБТ хора, ограничаване на правата на жените и др.

“Ако всичко това ще увеличи брутния вътрешен продукт на страната дори с процент, то ще продължим по този начин - категоричен беше Бин Салман в интервю за “Фокс Нюз”. - Не ми пука! Ако достигнем до процент отгоре от спорта, то след това ще искаме това да се увеличи до процент и половина. Както искате му казвайте, но ние ще стигнем до този процент и половина.”

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация