Галатасарай и Копенхаген изиграха зрелищен двубой пред зоркия поглед на Кабаков

22:27
Галатасарай и Копенхаген изиграха зрелищен двубой пред зоркия поглед на Кабаков

Отборите на Галатасарай и Копенхаген завършиха наравно 2:2 в Истанбул в първия им двубой от група А на Шампионската лига. Домакините губеха с 0:2 до последните минути, когато успяха да отбележат две попадения и така избегнаха изненадващата загуба.

Мачът беше ръководен от родния топсъдия Георги Кабаков, който още в 12-ата минута успя да ядоса голямата звезда на „Джим Бом“ Мауро Икарди, след като отказа да отсъди дузпа за възможно нарушение на Денис Вавро срещу аржентинския нападател. Турският гранд беше този, който владееше инициативата, като в 24-тата минута Керем Актюроглу разтресе напречната греда със своя шут. Така се стигна до 35-ата минута, когато Елиас Йелерт центрира към Лукас Лерагер, който пък с глава насочи топката към Мохамед Елиунуси. Норвежкият национал я овладя на гърди и с воле даде аванс на датския шампион.

В 58-ата минута ситуацията за Галатасарай стана още по-сложна. Тогава Биргер Мелинг подаде топката на Диого Гонсалвеш пред погледа на Фернандо Муслера и така португалецът с шут по земя прати топката в опразнената врата. Преломният момент в мача дойде в 73-тата минута, когато Кабаков изгони Йелерт от игра, след като показа жълт картон на десния бек на гостите заради негов фал срещу Анхелиньо. Домакините се възползваха от числения си превес в самия край на мача. В 86-ата минута Саша Боей намали изоставането им с мощен удар, а само две минути по-късно резервата Тете донесе равенството в мача с чудесен удар от воле.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация