Гуардиола: Утре е първата стъпка

22:44
Гуардиола: Утре е първата стъпка

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола не скри амбицията си отборът му да се опита да спечели още отличия от Шампионската лига, след като през миналата кампания завоюва първия си трофей от най-престижната клубна футболна надпревара. Утре носителя на требъл започва защитата на „ушатата купа" с домакинство на Цървена звезда. Според Гуардиола много по-трудно е да бъде спечелен за първи път трофея в сравнение с това да бъде защитен.

„Утре е първата стъпка. Ще се опитаме да спечелим трите точки. Важно е играчите да не се чувстват много спокойни. За нашия клуб е невероятно, че спечелихме Шампионската лига, но колко клубове са печелили веднъж турнира? Много. Не сме направили нищо специално с един трофей, но сме изключително горди с него. Можеш да мислиш за финала, когато вече си стигнал 1/4-финал или полуфинал, но сега е твърде рано. Това е първият мач и пътят е дълъг.

По-лесно е да защитиш трофея. Най-трудно е да го спечелиш за първи път. Изобщо не съм гледал финала. Вижте отбора, който победихме – Интер спечели с 5:1 дербито. Имах чувството, че са много силен отбор, и те го доказаха. Двубоят беше много оспорван и те показаха силата си. Отново ще бъдат кандидат.

Джон Стоунс, Матео Ковачич се приближават до завръщането си, но не за утре. Може би за мача с Нотингам Форест", заяви Гуардиола на своята пресконференция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация