Чави: В първия ми сезон тук не бяхме достатъчно конкурентоспособни в Шампионската лига

17:56
Чави: В първия ми сезон тук не бяхме достатъчно конкурентоспособни в Шампионската лига

Наставникът на Барселона Чави Ернандес е категоричен, че засега голямата цел на отбора за тазгодишното му участие в Шампионската лига е да се класира за осминафиналите на турнира, след като не успя да го направи в предишните два сезона. Утре каталунците ще изиграят първия си двубой в състезанието, който е срещу гостуващия Антверп.

“Целта ни е да преминем груповата фаза. В момента трябва да вървим лека-полека. Искаме да се класираме за осминафиналите като победител в групата. В първия ми сезон тук не бяхме достатъчно конкурентоспособни. Миналата година бяхме такива, но не дойдоха желаните резултати. През тази кампания обаче искаме да направим необходимия скок. Преди година играхме добре, но не постигнахме резултати. Сега се подсилихме добре и имаме състав, с който да се състезаваме в Европа. Важни обаче са не думите, а действията. Да, Шампионската лига е предизвикателство и за мен, все пак това е Барса. За всички нас напрежението е необикновено, но аз обичам такива предизвикателства и си ги поставям пред себе си като треньор, както и пред отбора. Искам да предам ентусиазъм на играчите, за да дават своя максимум.

Миналата година имахме голям малшанс в жребия. Байерн Мюнхен винаги е силен, а Интер се промъкна до финала на турнира. Ясно е, че трябва да направим стъпка напред в това състезание, което не сме печелили от 2015-а. Искаме да се подобрим в турнира и да побеждаваме. Главната ни цел са 1/8-финалите и добрата игра. Това е Шампионската лига и Антверп е добър и динамичен отбор с бързи крила. Имам чудесен спомен от Марк ван Бомел като съотборник и опонент. Той беше футболист с голяма физика. Беше добър съотборник и приятел, а сега върши добра работа начело на Антверп. Този тим е много динамичен и бих отличил крилата му. В атака пък разполагат с Винсънт Янсен. Имат си и добър вратар, който играе добре с крака. Ето защо са действащият шампион на Белгия.

Бихме могли да форсираме завръщането на Роналд Араухо, но не си струва. В събота обаче той ще бъде на разположение. Възстановяването на Педри върви доста добре и усещанията са доста позитивни, но все още му остава малко работа. Не мога да дам дата за завръщането му, защото това зависи от неговото усещане. Важното е той да се възстанови както трябва и колкото по-бързо се завърне, толкова по-добре. От кой мой треньор съм научил най-много? От повечето ми наставници съм научил доста неща. По отношение на ръководенето на отбор най-големи знания придобих от Луис Арагонес. Що се отнася до мотивиране и комуникация с футболистите, той беше номер 1”, коментира Чави на днешната си пресконференция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация