Чеферин каза кога руските отбори ще могат отново да играят в турнирите на УЕФА

17:32
Чеферин каза кога руските отбори ще могат отново да играят в турнирите на УЕФА

Руските национални отбори и клубове ще се върнат към участие в състезания под егидата на Европейската футболна федерация (УЕФА) само след края на войната в Украйна, заяви президентът на централата Александър Чеферин пред сръбския телевизионен канал "Sportklub". 

" Русия ще се върне във футбола едва когато ставащото в Украйна приключи", каза Чеферин. Шефът на УЕФА обясни и прекратяването на сътрудничеството с Газпром. "Просто трябваше да се направи като някакъв вид символичен акт. По време на мачове, които се гледат от стотици милиони хора, е трудно да се рекламира тази компания. Много съжалявам, но трябваше да го направим. Но трябва да призная, че най-често тези, които се оплакват от тази тема, са тези, които все още купуват газ от същата компания", отбеляза Чеферин, цитиран от "БТА".

На 28 февруари 2022 година ФИФА и УЕФА отстраниха руските клубове и национални отбори от участие в международни състезания поради ситуацията в Украйна. В същия ден УЕФА обяви прекратяването на спонсорския договор с Газпром. Газпром е официален спонсор на Шампионската лига от 2012 година. През 2021-а компанията подписа ново споразумение за партньорство с УЕФА, което беше валидно до 2024 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация