Херо: В България се напълни с чужди треньори с празни CV-та

08:26
Херо: В България се напълни с чужди треньори с празни CV-та

Един от най-опитните и качествени български треньори Димитър Димитрво се изказа твърдо против големия брой чужденци, които са начело на родни клубове. Херо е на мнение, че това е тенденция, която няма да помогне на футбола ни да се оттласне от дъното. 


“Вижте, големият проблем в момента на нашия футбол са собствениците на клубове, които предпочитат да назначават чужди треньори. Аз нямам нищо против класните специалисти от чужбина, които имам какво да дадат на българския футбол. Такива имаше преди много години, например Славолюб Муслин в Левски. Сега в България се напълни с треньори, които нямат история, нямат успехи. CV-ата им са празни. Но са удобни за шефовете на клубовете. Вие можете ли да кажете колко наши треньори са работил в Сърбия? Няма такива…”, коментира Димитров в интервю за “Мач Телеграф”. 


“Вижте какво прави Илиан Илиев в Черно море. Вече 7 години той има практически цялата спортно-техническа власт. Работи с познати имена в мениджърските среди, знае кой играч да вземе, знае на каква позиция този футболист ще е полезен. Никой от ръководството не му се бърка в работата. Резултатът от това сега го виждаме - тимът е в челото на класирането, играе приятен за окото футбол. Феновете са доволни. Сашо Томаш в Локо (Пд) също има свободата да избира екип, играчи. И Локомотив е на първо място в класирането”, продължи Херо. 


Той добави, че причината да не застане начело на Ботев (Пловдив) е нежеланието на шефовете на “жълто-черните” треньорът сам да определя екипа, с който да работи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация