Зрелищно реми в дербито на Чемпиъншип

23:50
Зрелищно реми в дербито на Чемпиъншип
Барнзли и Шефилд Юнайтед направиха зрелищно 2:2 на стадион "Оукуел" в дербито от 16-я кръг на Чемпиъншип. Двата тима от Йоркшър изиграха равностойно първо полувреме, изпълнено с опасни положения и пред двете врати. В крайна сметка всичко бе оставено да се реши след почивката.

В 53-а минута халфът Андерсон Да Силва с мощна тупалка от границата на пеналта направи безпомощен вратаря на "остриетата" и изведе "песовете" напред в резултата.

Девет минути по-късно обаче, Юнайтед изравни от дузпа чрез Дарайъс Хендерсън. Нарушението бе отсъдено, след като Чед Евънс бе повален в пеналта с общите усилия на Роб Козлък и вратарят Люк Щийл.

Барнзли се хвърля да търси победата и бившият нападател на Локомотив София Даниел Богданович взриви трибуните на "Оукуел" в 74-а минута. Джон Маккън изведе Богданович, който с прецизен удар направи резултата 2:1.

"Остриетата" обаче отново стигнаха до изравняване и пак чрез дузпа. В 83-а минута Хамил спря чрез нарушение опасен пробив на Уолкър и Хендерсън отбеляза второто си попадение в двубоя, оформяйки крайното 2:2.

След този мач двата тима са на 14-о и 15-о място във временното класиране с по 18 точки от първите 16 кръга.

Барнзли - Шефилд Юнайтед 2:2

1:0 Андерсон Да Силва 53-а мин
1:1 Хендерсън 61-а мин (д)
2:1 Богданович 74-а мин
2:2 Хендерсън 83-а мин (д)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация