Бразилия се позабавлява с Боливия в първия си двубой от квалификациите за Мондиал 2026

06:46
Бразилия се позабавлява с Боливия в първия си двубой от квалификациите за Мондиал 2026

Отборът на Бразилия започна по повече от подобаващ начин квалификациите за Мондиал 2026 в Канада, САЩ и Мексико с победа с 5:1 срещу тима на Боливия. С категоричния успех “селесао” зае първото място заради сериозната голова разлика, като има равен брой точки с Уругвай, Аржентина и Колумбия, които също стартираха подобаващо битката за световните футболни финали след три години.

Старт на головата фиеста в средата на първата част даде Родриго (24'), което се оказа единственото попадение до почивката. Така никой не предполагаше, че ще се стигне до сериозният голов оборот в края на срещата.

Кошмарът за Боливия започна веднага след подновяването на играта, като гостите бяха наказани за втори път от Рафиня (47'), а малко по-късно Родриго (53') вкара отново. До края две попадения отбеляза и Неймар (61', 90' + 3'), като между тях за гостите почетният гол за гостите вкара Виктор Аберго (78').

В следващия си мач на 12-и септември (вторник) от 23:00 българско време Боливия ще опита да измие срама от днешната катастрофа, посрещайки актуалния световен шампион Аржентина, докато Бразилия от 5:00 на следващия ден ще има визита на Перу.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация