Новак Джокович направи полезен спаринг с Бен Шелтън преди финала на Ю Ес Оупън в неделя

02:35
Новак Джокович направи полезен спаринг с Бен Шелтън преди финала на Ю Ес Оупън в неделя

Новак Джокович продължи да демонстрира отлична форма и се класира за финала на Откритото първенство по тенис на САЩ, побеждавайки представителя на домакините Бен Шелтън с 6:3 6:2 7:6(4) в срещата от 1/2-финалите.

Срещата продължи 2 часа и 24 минути, като двамата тенисисти си размениха по пет аса, Джокович направи 5 двойни грешки, докато американският му съперник сбърка само три пъти. Това обаче не помогна на Шелтън и той трябваше да се примири с отпадането, което бе и най-логичното след лошия старт и загубените първи два сета.

Ноле усети умората в заключителния трети сет, като дори бе близо до поражението, изоставайки с 4:5 гейма, но след бърз пробив доведе нещата до 6:5. След това сърбинът сервира, но загуби разиграването и сетът трябваше да се реши от тайбрек, където той демонстрира за пореден път превъзходството си и спечели убедително със 7:4.

Новак Джокович ще играе на финала на Ю Ес Оупън срещу Даниил Медведев, който победи Карлос Алкарас с 3:1 в малките часове на днешния 9-и септември.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация