Сабаленка разби мечтите за американски финал на Ю Ес Оупън

08:22
Сабаленка разби мечтите за американски финал на Ю Ес Оупън

Арина Сабаленка е втората финалистка при жените в тазгодишното издание на Ю Ес Оупън. Беларускинята обърна Мадисън Кийс във втория 1/2-финален сблъсък на "Артър Аш Стейдиъм", като така попречи да се оформи изцяло американски финал, след като Коко Гоф вече си осигури място в битката за трофея. Сабаленка се наложи с 0:6, 7:6(1), 7:6(5) над 28-годишната си опонентка, като по този начин се класира за първи път в кариерата си на финал в Ню Йорк.

Първият сет бе абсолютно безоблачен за Кийс. Американката доминираше във всяко едно отношение и не даде нито гейм на съперничката си, която очевидно не можеше да намери играта си. Това бе първи загубен сет от Сабаленка от началото на турнира.

Вторият сет бе доста по-различен. В началото Кийс отново имаше инициативата и направи ранен пробив за 2:1, но допусна той веднага да бъде върнат. Американката обаче взе и следващия гем при сервис на Сабаленка и поведе с 3:2, а след това и затвърди пробива при своето подаване за 4:2.

Последва размяна на геймове, като се стигна до 5:4 в полза на Кийс. Тогава тя сервираше за мача, но изигра един от най-слабите си геймове и допусна пробив на нула, като така Сабаленка се задържа в мача. Накрая се стигна до тайбрек, в който беларускинята бе абсолютно категорична и даде само точка на съперничката си, за да спечели със 7:1, като така изравни резултата в сетовете.

В почивката Кийс поиска намесата на физиотерапевт и се прибра в съблекалнята, като очевидно изпитваше болка някъде в областта на гърба. Все пак тя се завърна и успя да продължи мача.

Третият сет отново бе доста драматичен, като отново американката първа нанесе своя удар, правейки пробив за 4:2. И този път обаче тя не успя да се възползва от натрупаната инерция и допусна пробивът да бъде върнат мигновено.

До края на сета всяка от тенисистките печелеше своето подаване, като се наложи да бъде игран супер тайбрек. В него отново Сабаленка доминираше и успя да наложи волята си с 10:5 точки, като така спечели и сета и мача.

Така Сабаленка ще играе на втория си финал в турнир от Големия шлем, след като вече спечели Australian Open в началото на годината. Още преди този мач пък бе ясно, че тя ще оглави световната ранглиста от следващата седмица.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация