Левски постави ултиматум на четирима основни играчи

08:07
Левски постави ултиматум на четирима основни играчи

Ръководството на Левски е поставило краен срок на четирима играчи да дадат отговор след паузата за националните отбори. От "Герена" са поставили ултиматум към Андриан Краев, Кристиан Димитров, Цунами и Жереми Петрис да кажат дали ще приемат предложенията за нови договори, които бяха отправени към тях със завишени финансови условия.


Андриан Краев пристигна в отбора след старта на сезон 2020/21. Тогава наставник бе Георги Тодоров, който го привлече от играещия във Втора лига в онзи период Хебър. "Сините" го пробваха първо като офанзивен халф и нападател, преди Станимир Стоилов да го преквалифицира в дефанзивен полузащитник. Той разви играта си на този пост и стигна и до националния отбор. В началото на тази година от "Герена" отхвърлиха оферта за правата му от Фехервар, а през новия сезон той носи и капитанската лента в отсъствието на Николай Михайлов.


Кристиан Димитров пък пристигна на "Герена" от Хайдук (Сплит) като свободен агент през януари 2023 г. В първите си месеци в клуба той имаше трудности да се наложи в състава, но след напускането на Ноа Сонко Сундберг пловдивчанинът се възползва от открилата му се възможност и се превърна в основен стълб в отбраната на "сините". Той е предпочитан партньор на Хосе Кордоба пред Келиан ван дер Каап. Договорът му обаче изтича в края на сезона и това притеснява шефовете на "Георги Аспарухов", които се опитват да го убедят да преподпише.


Цунами бе първият бразилец, привлечен в Левски от Станимир Стоилов. Той дойде от Ботафого ПБ, а след това бе последван и от Уелтон. Договорът на левия бек също е до края на сезона. Същото се отнася и за Жереми Петрис, който също е с изтичащ контракт. Интерес към него има от ЦСКА 1948, а самият играч предпочита да продължи кариерата си в чужбина и за момента отказва да преподпише.


Левски вече се опари през лятото, като се наложи да приеме оферта за играч, чийто договор изтичаше след година. Става дума за Ноа Сонко Сундберг, който отказа да поднови договора си и това накара ръководството да го продаде на Лудогорец за 800 хил. евро. В клуба се надяват тази ситуация да не се повтаря и именно заради това шефовете правят всичко възможно да убедят въпросното каре играчи да преподпише колкото се може по-скоро.


"Тема спорт"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация