Стилиян: Чужденците са очаровани от българската публика

21:07
Стилиян: Чужденците са очаровани от българската публика

Легендата на българския футбол Стилиян Петров, който организира осъществилия се “Мач на надеждата”, обяви, че в живота си е плакал четири пъти - при ражадането на двете му деца, последния мач със Селтик и днес.

“Знаех какво да очаквам, знаех кои футболисти потвържадат и кои отпадат по лични причини в последния момент. Като цяло звездите, хората, които дойдоха днес, направиха шоу макар и в по-бавно темпо. Както видяхте, Христо Стоичков с невероятното докосване, Мартин Петров донякъде с бързината си, показаха на България, че футболът е жив, но за различна кауза. Чужденците са очаровани от публиката, как ги посрещнахме. Това може да ни прави горди с тази кауза.

Когато излязох, Джоркаеф каза, че Стоичков все още си има докосването, финеса, погледа. Христо Стоичков си е Христо Стоичков. Снощи голяма част от гостите пристигнаха, Христо Стоичков беше в хотела, всички имаха невероятен респект към него. Можем само да се гордеем, че е българин и част от нашата история.

Много емоционално. Беше много важно да усетя любовта на феновете и да покажа, че съм оценил, чул всички молитви към мен и моето семейство”, каза Стилиян, който допълни, че е плакал четири пъти.

“Четири пъти - когато се родиха двете ми деца, прощалния мач в Селтик и тази вечер. Много е трудно да се организира такова събитие, но имах невероятен екип, който работи неуморно, денонощно”, призна рекордьорът по мачове за националния ни отбор, а след това бе попитан дали има някой, който е отказал поканата му за днешния мач, на което отговори:

“Да, има. Но няма да му кажа името, защото каузата е позитивна. Не искам да навлизам в тези неща. Всеки си има мнения, виждания, пререкания. Но съвсем нормално, аз съм го очаквал. За мен не е проблем. Хората, които дойдоха днес да зарадват всички фенове и вас, показват големи сърца”, завърши Стилиян Петров.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация