Безобразно представяне на Локомотив Стара Загора в женската Шампионска лига

20:37
Безобразно представяне на Локомотив Стара Загора в женската Шампионска лига

Българският шампион по футбол при жените Локомотив (Стара Загора) претърпя тежко поражение с 0:5 от норвежкия Бран (Берген) в първа среща от група 5 на квалификационния кръг на Шампионската лига при дамите.

По-късно днес е втората среща от потока между Андерлехт (Белгия) и домакините на турнира Катовице (Полша). В групата не се играе всеки срещу всеки, а на системата на елиминирането. Вторите мачове са на 9-и септември, като българките от Стара Загора ще играят за третото място в потока срещу загубилия от втория мач. Бран (Берген) и другият победител ще определят и първенеца в потока.

Въпреки старателната игра на момичетата на треньора Янко Вълканов, разликата в класите си каза думата. Освен че вкараха пет гола, норвежките футболисти отправиха още 15 удара към вратарката Роксана Шахънска, която имаше доста работа днес. 

Още във втората минута Сесил Кваме откри резултата, а три преди края на първото полувреме шведката Йохана Ренмарк удвои. След почивката дойдоха минутите на Мария Брохман, която се разписа в 47-ата, 85-ата и в 88-ата минути.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация