Ван Гаал: Мондиалът в Катар беше уреден, за да може Меси да стане световен шампион

18:47
Ван Гаал: Мондиалът в Катар беше уреден, за да може Меси да стане световен шампион

Вече бившият селекционер на Нидерландия Луис ван Гаал е категоричен, че е имало преднамерена умисъл Лионел Меси и Аржентина да триумфират с титлата в Катар. Бившият наставник на Барселона твърди, че миналогодишното Световно първенство е било манипулирано, за да се помогне на Меси да вдигне най-накрая трофея.

Самият Ван Гаал и неговият тим отпаднаха именно от “албиселесте” след драматична загуба с 4:3, след като “лалетата” успяха да изравнят с два гола в продължението на добавеното време.

“Наистина не искам много да говоря за това. Когато видите как Аржентина вкарваше головете си и как ние вкарвахме нашите и как някои техни играчи прекрачваха границата, но не бяха наказвани, тогава смятам, че всичко това беше предумишлено. Мисля всичко, което казвам. Че Меси трябваше да стане световен шампион. Така мисля, да,” заяви бившият национален селекционер на Нидерландия.

Ван Гаал, който бе диагностициран с рак на простатата през 2022-а година и претърпя операция през април миналата година, разкри, че отново е легнал под ножа.

“Нещата все още са същите. На 9 август претърпях нова операция и се появиха усложнения. Няма да ви отегчавам с това, което се случи. Но сега нещата изглеждат добре. Трябва да почивам до 19 септември. Тогава ще видим дали операцията е постигнала целта си. Като цяло се чувствам добре. Така че не не че не се чувствам добре, по-скоро не съм във форма и се задъхвам, когато се изкачвам по стълби. Преди две години това не беше възможно, а сега е,” обясни бившият треньор на Аякс и Манчестър Юнайтед.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари