Наполи отлага преговорите за нов договор на Кварацхелия

08:15
Наполи отлага преговорите за нов договор на Кварацхелия

Преговорите между Наполи и Хвича Кварацхелия за подновяване на договора на играча са в застой. Двете страни трябваше да седнат на масата за преговори, но засега това се отлага, разкрива "Кориере дело Спорт".


Кварацхелия направи много силен първи сезон на "Диего Марадона" и имаше основна заслуга за спечелената от неаполитанците титла. 22-годишният грузинец вкара 14 гола и направи 17 асистенции в 43 мача през кампанията. Формата му обаче рязко спадна в края на сезона, като в последните 11 мача не успя да се разпише, а направи само 1 голово подаване. От началото на новата кампания представянето му също не е особено блестящо, като се говори, че именно това може да е причината от Наполи да не бързат с подновяване на контракта му.


Настоящият договор на Кварацхелия е до 2027 година, като в клуба нямат причина да бързат да го подновяват. Такова по-скоро бе желанието на играча и на неговия агент. В момента грузинецът получава по едва 1,4 млн. евро на сезон, като се надяваше да се договори за увеличение на заплатата до 5 млн. евро на сезон.


В събота агентът на играча Мамука Югели е бил на "Диего Марадона" по време на мача с Лацио (1:2). Той е трябвало да се срещне с президента на Наполи Аурелио Де Лаурентис, който обаче е отсъствал и вместо това агентът е имал разговор с главния скаут Маурицио Мичели, който обаче не е довел до нищо. В крайна сметка Югели и Кварацхелия са отпътували разочаровани към Грузия, като играчът в следващите дни ще се присъедини към лагера на националния отбор за двубоите с Испания и Норвегия от европейските квалификации.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация