Джокович отива на 1/4-финал след трисетов мач срещу хърватин

07:39
Джокович отива на 1/4-финал след трисетов мач срещу хърватин

Новак Джокович постигна трисетова победа над хърватина Борна Гойо, за да се класира за 13-ти път в кариерата си на 1/4-финал на US Open. Сърбинът се наложи с 6:2, 7:5, 6:4 за почти 2 часа и половина игра.


Ноле взе без проблеми първия сет, като даде само два гейма на съперника си, който демонстрира прекалено голям респект пред по-именития си опонент и очевидно изпитваше трудности да влезе в мача.


Във втория сет Гойо се окопити и показа, че може да се опълчи на сърбина. Той направи ранен пробив и поведе с 2:0, но още в следващия гейм допусна пробивът да бъде върнат и не успя да се откъсне в резултата. След това всеки печелеше сравнително лесно подаването си, преди да се стигне до 11-тия гейм, в който Джокович за втори път проби съперника си, а накрая на свой сервис затвори и сета със 7:5.


Третият сет също бе равностоен, поне в началото, но отново Джокович изчака правилния момент да нанесе своя удар, като успя да пробие в седмия гейм за 4:3. След това за него остана просто да спечели оставащите си два сервис-гейма, за да докара нещата до 6:4, като така спечели сета и затвори и мача в своя полза.


Така Джокович направи още една важна стъпка напред в турнира и вече е на 1/4-финал, където ще има за съперник фаворитът на домакините Тейлър Фритц. Американецът се справи с Доминик Страйкър със 7:6(2), 6:4, 6:4.


За 1/4-финалите се класираха и други двама американци. Франсис Тиафо спечели с 6:4, 6:1, 6:4 срещу Ринки Хиджиката, докато Бен Шелтън сътвори малка сензация, елиминирайки Томи Пол с 6:4, 6:3, 4:6, 6:4. Тиафо и Шелтън ще се изправят един срещу друг в следващата фаза.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация