Лацио се поздрави с успеха срещу шампиона на Италия

00:46
Лацио се поздрави с успеха срещу шампиона на Италия

Лацио отново се оказа "черна котка" за Наполи. "Орлите" нанесоха първа загуба на шампиона и то на неговия "Диего Марадона" в гостуването си от 3-тия кръг. Възпитаниците на Маурицио Сари се наложиха с 2:1, а можеха да спечелят и по-убедително, но още два техни гола бяха отменени заради засади. Луис Алберто изведе Лацио напред в 30-ата минута, но Пьотър Жиелински изравни в 32-рата. Даичи Камада се оказа авторът на победния гол за гостите в 52-рата минута.

В началните минути на стадиона имаше само един отбор и това бе Наполи. Домакините създадоха куп положения пред вратата на Иван Проведел, който се отчете с няколко отлични спасявания и не допусна да се стигне до откриване на резултата.

В същото време Лацио дебнеше своя шанс, който дойде в 30-ата минута. Тогава Фелипе Андерсон показа настоятелност по дясното крило, успя да промуши топката през краката на защитник и подаде за Луис Алберто, който отбеляза прекрасен гол с пета отблизо.

Радостта на гостите обаче бе кратка и в 32-рата минута резултатът бе изравнен. Пьотър Жиелински порази вратата на Проведел с изстрел от границата на наказателното поле.

В началото на втората част обаче Лацио отново излезе напред. Фелипе Андерсон се пребори на фланга, подаде на Даичи Камада, който си освободи пространство и стреля във вратата за 1:2.

До края "орлите" заиграха доста по-смело и можеха да стигнат и до още по-изразителна победа, като отбелязаха още две попадения чрез Матия Дзакани и Матео Гендузи, но и двете бяха отменени с помощта на ВАР заради засади.

Все пак Лацио си тръгна доволен от това гостуване, записвайки първия си успех за сезона. Тимът вече има първи 3 точки в актива си и излезе на 12-тото място във временното класиране. Наполи пък остава с 6 спечелени точки на 4-тата позиция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация