И Етър не пропусна възможността да победи закъсалия Локомотив София

21:00
И Етър не пропусна възможността да победи закъсалия Локомотив София

Етър победи с 3:1 Локомотив София в мач от осмия кръг на efbet Лига. “Железничарите” поднесоха много горчив подарък на феновете си по случай рождения ден на клуба и записаха трета поредна загуба. “Болярите” пък грабнаха първи успех от началото на сезона и взеха глътка въздух.Симеон Мечев откри резултата в осмата минута на срещата, но Крум Стоянов изравни в средата на полувремето, а Кольо Станев направи пълен обрат малко преди почивката. След подновяването на играта резервата Мартин Николов вкара трето попадение за гостите.

С победата си днес Етър събра четири точки и се отлепи от дъното и вече е на 15-а позиция. Локомотив от своя страна остава с две точки повече и е на 12-а позиция.

След равностойно начало домакините стигнаха до попадение в осмата минута. Симеон Мечев стреля отлично с левия крак извън наказателното поле и не остави шансове на Мартин Величков.

Малко по-късно Локо можеше да удвои преднината си, но Калоян Кръстев не успя да реализира от добра позиция след подаване на Франса. 

В 23-ата минута на мача Етър изравни. Крум Стоянов бе оставен непокрит при едно балонно центриране и с мощно воле с левия крак направи 1:1.

Три минути по-късно търновци можеха да стигнат до пълен обрат, но удар от въздуха на Мартин Тошев мина покрай гредата.

Все пак малко преди почивката Етър стигна до обрата. След няколко рикошета Кольо Станев се оказа на позиция сам срещу Александър Любенов и успя да прати топката покрай вратаря.

Почти веднага след подновяването на играта Етър стигна до трето попадение. Резервата Мартин Николов се възползва от поредно неразбирателство в защитата на Локомотив и с пета прокара топката във вратата за трети път.

В 71-ата минута гостите останаха с човек по-малко. При изблик на нерви от страна на двата тима Пламен Димов хвана за врата Красимир Милошев и след преглед от ВАР бе изгонен.

До края на мача Локо се опита да наложи натиск, но той се оказа напълно ялов и играчите на Стойчо Стоев не успяха да направят нищо, за да намалят резултата и евентуално да се броят за точката.

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ 1:3 ЕТЪР

1:0 Мечев 8'
1:1 Стоянов 23'
1:2 Станев 44'
1:3 Николов 52'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация