Реал обърна Хетафе, Белингам донесе победата на "белите" в последните минути (видео)

19:38
Реал обърна Хетафе, Белингам донесе победата на "белите" в последните минути (видео)

Джуд Белингам отново се превърна в герой за Реал Мадрид. Английският национал донесе победата на “белите” над Хетафе в мадриското дерби. Отборът на Карло Анчелоти спечели с 2:1 след обрат. Борха Майорал изведе гостите напред в 11-ата минута. Хоселу изравни в началото на второто полувреме, а Белингам се разписа в 95-ата минута. Бившият играч на Борусия (Дортмунд) има пет гола в първите си четири мача в Ла Лига.

Реал изигра първия си домакински мач за този сезон след последните реновации на съоръжението. За последно “белите” играха на “Сантиаго Бернабеу” преди 90 дни. Работата по стадиона не е съвсем завършена, но всички трибуни вече са отворени, а подвижният покрив е готов. Покривът бе затворен поради прогнози за дъжд в Мадрид и това бе първият мач в историята на Ла Лига, който се игра на закрито.

Преди началото на срещата имаше два емоционални момента на “Сантиаго Бернабеу”. Първо четири от световните шампиони на Испания при жените, които играят за Реал Мадрид, излязоха на терена под аплодисментите на играчите на двата отбора и публиката. След това бяха почетени феновете на “белите” които загубиха живота си през лятото, както се случва при всеки първи домакински мач за сезона на клуба.

Белингам от рано започна да тормози защитата на съперника. В четвъртата минута той проби и центрира, но Фран Гарсия не успя да отправи точен удар. Домакините владееха топката в голям период от времето, но гостите бяха добре подредени. Хетафе се възползва от първата си възможност и поведе в 11-ата минута. Фран Гарсия върна лошо топката към Алаба, който не успя да я овладее и тя стигна до Борха Майорал. Нападателят запази самообладание, заобиколи Кепа и прати топката в мрежата.

Тимът на Анчелоти опита да отговори, но не успяваше да създаде числи положения. В една ситуация домакините претендираха за нарушение, след като топката се удари в ръката на вратаря Давид Сория извън наказателното поле, но съдията не отсъди нищо. Малко по-късно реферът отсъди дузпа след падане на Белингам в наказателното поле. След разглеждане с ВАР решението бе отменено.

В 29-ата минута Хоселу получи първа възможност да стреля, но ударът му бе отклонен и топката мина покрай вратата. Реал стигна до първия си точен удар към вратата на съперника в 32-ата минута. Центриране на Фран Гарсия бе засечено с летящ плонж от Лука Модрич. Ударът на хърватина с глава бе отразен от Сория, който направи страхотно спасяване.

С приближаването на почивката Реал вдигна темпото и можеше да изравни. В 40-ата минута Хоселу пропусна отлична възможност. Той получи топката от Фран Гарсия на прекрасна позиция в наказателното поле и бе сам срещу вратаря, но стреля слабо и в обсега на Сория. Останаха съмнения и за засада, която щеше да бъде разглеждана, ако топката се бе озовала в мрежата.

Анчелоти направи две промени на почивката. Начо влезе на мястото на Фран Гарсия, а Тони Кроос замени Камавинга. Реал изглеждаше различно в началото на втората част. “Белите” действаха агресивно и на скорост. Удар на Модрич бе спасен от Сория. Вратарят обаче трябваше да вади топката от вратата си секунди по-късно. След центриране на Модрич Джене отклони топката, тя се озова на крака на Хоселу и той отбеляза първия си гол за Реал. Ситуацията бе разглеждана дълго с ВАР, но попадението бе признато.

Натискът на домакините продължи и в 54-ата минута Кроос бе близо до гол. Той получи топката от Модрич и стреля, а топката се удари в дясната греда на Сория. Кълбото се върна в германеца и следващият му опит бе отразен от вратаря.

Влизането на Кроос определено промени играта на Реал. Той се включи отлично, а следващото му подаване изведе Карвахал на отлична позиция в наказателното поле. Бранителят обаче не взе най-правилното решение и с глава опита да търси съотборник и топката бе избита. При първата си атака след почивката Хетафе показа, че няма само да се прави и стигна до удар на Аленя, който бе отразен от Кепа.

Доминацията на “белите” бе сериозен и защитата на гостите се огъваше. В 65-ата минута Карвахал удари греда. Бранителят получи топката от Белингам и по-скоро опита подаване, но кълбото се удари в левия страничен стълб. Секунди по-късно Сория направи фантастично спасяване след силен удар от воле на Хоселу.

РЕАЛ МАДРИД - ХЕТАФЕ 2:1
0:1 - Борха Майорал (11)
1:1 - Хоселу (47)
2:1 - Белингам (90+5)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация