Жоао Феликс вече е футболист на Барселона

01:04
Жоао Феликс вече е футболист на Барселона

Жоао Феликс вече е футболист на Барселона. Преговорите между каталунците и Атлетико Мадрид приключиха успешно и сделката стана факт малко преди затварянето на трансферния прозорец в Испания.

Португалският национал ще играе в Барса като преотстъпен, а "блаугранас" няма да платят нищо за наема. В договор между двата клуба не фигурира клауза за откупуване. Важна подробност е, че преди да премине на "Камп Ноу", Феликс е удължил договора си с Атлетико за още две години и е приел значително редуциране на заплатата си. Тя ще бъде поета изцяло от Барселона.

"Метчата му се сбъдна", написаха от Барса в социалните си мрежи, припомняйки изказвания на нападателя, че още от дете е искал да облече синьо-червената фланелка. Самият футболист се появи в кратко видео и поздрави привържениците на новия си тим.

През втората половина на миналия сезон Феликс беше пратен под наем в Челси, но лондончани не се възползваха от опцията да го закупят. Рекордната покупка в историята на Атлетико така и не оправи отношенията си със старши треньора на Диего Симеоне и даде да се разбере, че няма желание повече да играе за "дюшекчиите".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация