Лудогорец с коварен жребий в Лигата на конференциите

17:23
Лудогорец с коварен жребий в Лигата на конференциите

Лудогорец научи жребия си за груповата фаза на Лигата на конференциите. "Орлите" попаднаха в група "H", където са още отборите на Фенербахче, Спартак Търнава и Нордселанд. Родните шампиони бяха във втора урна на жребия.

Фенербахче и Спартак Търнава са носители на Купата, съответно на Турция и Словакия, а Нордселанд завърши на второ място в първенството на Дания през миналия сезон. Скандинавците впечатляват с представянето си в Европа, като разбиха Партизан с общ резултат 6:0 в плейофа на Лигата на конференциите.

Тимът на Ивайло Петев започна тазгодишното си участие си в евротурнирите от квалификационните кръгове на Шампионска лига. След отпадането от най-престижната европейска клубна надпревара разградчани минаха и през пресявките на Лига Европа, където обаче бяха отстранени от нидерландския гранд Аякс. Така се стигна до групите на Лигата на конференциите.

Лудогорец остана единственият български представител в Европа и за първи път ще бъде в груповата фаза на третия по сила турнир. "Орлите" играха в Лигата на конференциите и през миналия сезон, но се включиха директно във фазата на директните елиминации, след като завършиха на трето място в своята група в Лига Европа.

Група "H"

Фенербахче
ЛУДОГОРЕЦ
Спартак Търнава
Нордселанд

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация