Ромелу Лукаку се присъедини към Рома

17:41
Ромелу Лукаку се присъедини към Рома

Рома обяви официално привличането на Ромелу Лукаку. Нападателят се присъединява към “вълците” под наем от Челси до следващото лято, като в него не е включена опция за закупуването му.

30-годишният белгиец ще носи фланелката с номер 90. Според информациите от Рома са платили между 5 и 8 млн. евро за наема на Лукаку, като той се е съгласил и на чувствително намаление на заплатата си, която получваше в Челси, като сега  ще печели годишно около 7,5 млн. евро, което е с близо 4,5 милиона по-малко от възнаграждението му на “Стамфорд Бридж”.

До трансфера на голмайстора се стигна след куп перипетии и трансферни обрати. Първоначално се смяташе, че Лукаку със сигурност ще остане в Интер, но след като стана ясно, че той е преговарял и с Ювентус, от “нерадзурите” се отказаха да преговарят повече за него. Лукаку бе свързван с трансфер и в Саудитска Арабия, но в крайна сметка избра Рома, където отново ще работи с Жозе Моуриньо.

През миналия сезон Лукаку изигра 37 мача за Интер, в които вкара 14 гола и даде 7 асистенции. "Феновете на Рома бяха невероятни към мен - нямам търпение да започна. Собствениците тук имат огромни амбиции", заяви самият футболист пред клубния сайт на новия си отбор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация