Обрат: Сделката между Ботев и Херо пред провал

07:17
Обрат: Сделката между Ботев и Херо пред провал

Сериозен завой в отношенията между Димитър Димитров-Херо и ръководството на Ботев (Пловдив) е настъпил вчера, твърди “Тема Спорт”. Специалистът се считаше за сигурен нов старши треньор на “канарчетата”, но това може и да не се случи. Двете страни са се отдалечили във финалния етап на преговорите. Различията са свързани с условията, които Димитров е поставил. Първоначално Херо и босът на Ботев Антон Зингаревич бяха постигнали пълна договорка на среща в Бургас, включително и за заплатата като оставаше само Димитров да сложи подписа си. Той обаче е поискал двама-трима играчи да бъдат освободени, както и кондиционният треньор Иън Коул. 


Последният дойде наскоро като част от щаба на Станислав Генчев, който бе освободен заради трагичното начало на сезона. Коул бе работил у нас в Лудогорец, но бургаският специалист не е искал да е част от неговия екип. Херо бе договорил в щаба му да влязат доскорошният наставник на ЦСКА 1948 Атанас Рибарски и асистентът му в Спартак (Варна) Тодор Киселичков. 


Уговорката между Димитър Димитров и ръководството на Ботев е била да има контакт вчера, за да се потвърдят ходовете и дали се приемат условията. Обаждане или SMS обаче от страна на шефовете не е имало до снощи. Това поражда размислите за обрат и евентуален отказ на “жълто-черните” да ангажират Херо. 


По предварителен план утре Димитров е трябвало да гледа на живо двубоя на “канарчетата” със Славия на “Колежа”, в понеделник да изведе отбора за първа тренировка, а в сряда да бъде представен официално. Дебютът му е трябвало да бъде след паузата за националите - гостуването на Лудогорец. 


Все пак има и вероятност в Ботев да склонят на условията на Херо, но не е изключено да търсят нов вариант за заместник на Генчев. Ситуацията е патова, като в скоро време се очаква развитие. Едно е сигурно, и в предстоящото домакинство срещу Славия начело на “канарчетата” ще е временният наставник - бразилецът Рафаел Ферейра. Той обаче няма нужния лиценз и по документи старши треньор се води Борислав Караматев. С Ферейра Ботев записа първата си победа този сезон - 2:1 над Етър на “Ивайло”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация